Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.12.2019 | Seuratoiminta

Vuoden urheiluseura 2019 -ehdokkaat julkistettiin

Urheilu- ja liikuntaväki kokoontuu juhlistamaan päättynyttä urheiluvuotta Suomen Urheilugaalaan tammikuussa. Urheilugaalan kuuden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Vuoden urheiluseura 2019 -ehdokkaat ovat Lahden Suunnistajat -37, voimisteluseura Lahjan tytöt Turusta ja jalkapalloseura Pallo-Iirot Raumalta.

Suomen Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati valitsi ehdokkaat lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen ehdotusten joukosta ja Urheilugaalan Suuri raati äänestää voittajan. Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2019 seuran yhteisöllisyys. Seurasydän sykkii erityisen vahvana näissä kolmessa ehdokasseurassa. Voittaja palkitaan tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Ehdokkaat  (aakkosjärjestyksessä):

Lahden Suunnistajat -37, Lahti

Lahden Suunnistajissa suunnistuksen riemua voi kokea yli 400 suunnistajaa lapsista ikäihmisiin ja kuntoilijoista huippusuunnistajiin. Yhteisöllisyyttä rakennetaan kaiken ikäisten yhteisillä treeneillä, jumpilla, perherasteille, aikuisten suunnistuskouluilla sekä lapset ja isovanhemmat yhdessä suunnistaen. Valmennuksessa oppia siirtyy junioreiden ohjatessa lapsia ja aikuissuunnistajien toimiessa nuorten mentoreina. Seurasydän sykkii vahvasti myös yli 40 vuotta toimineessa veteraanien tiistaisaunassa.

 

Lahjan Tytöt, Turku

Lahjan Tytöt on yli tuhannen jäsenen voimisteluseura, joka tarjoaa voimistelua kaiken ikäisille kuntoilijoille ja kilpailijoille. Seuran tapahtumat vahvistavat yhteenkuuluvuutta – niitä ovat esimerkiksi teemaviikot, kesäleirit, perhetapahtumat, näytökset ja virkistyspäivät. Seurassa muistetaan ylioppilaita, tuoreita äitejä ja synttärisankareita. Lahjan Tyttöjä kehitetään yhdessä lukuisissa tiimeissä, ideapäivillä ja kouluttamalla toimijoita sekä kansainvälisellä yhteistyöllä. Seuran brändiä vahvistetaan seuratuotteilla, somekanavilla sekä Lahjan Tyttöjen omalla laululla ja Lahjakas -lehdellä.

 

 

Pallo-Iirot, Rauma

Raumalainen jalkapalloseura Pallo-Iirot on lähes tuhannen harraste- ja kilpapelaajan koti. Seurassa voi kilpajoukkueiden lisäksi liikkua iltapäiväkerhoissa, puulaakifutiksessa, terveysliikuntaryhmissä, höntsäillä tai iirovaareilla. Lapsille on tarjolla maineikas jalkapallohalliin säännöllisesti nouseva Iirolandia. Edustusjoukkueen pelit ovat seuran yhteisöllinen tapahtuma. Seuran strategian tekemiseen on osallistettu laaja joukko. Pallo-Iirojen suuresta seurasydämestä on osoituksena halu parantaa raumalaisten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä yhteistyössä kunnan kanssa.

Tutustu muihin palkintoluokkiin ja ehdokkaisiin Urheilugaala.fi

Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki äänestys

 

Kuva: Urheilugaala/ Vessi Hämäläinen