Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.12.2019 | Olympiakomitea

Tule – koe – kokeile! SM-viikko kutsuu joensuulaiset liikkumaan

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko täyttää Joensuun tammi-helmikuun vaihteessa SM-tason kilpaurheilulla. Ennen varsinaisia mitalikamppailuita tapahtumassa mukana olevat lajit kutsuvat kaikki kaupunkilaiset liikkumaan ja kokeilemaan uusia liikuntamuotoja.

 

SM-viikko kokoaa yhteen lajeja, jotka ovat urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. SM-viikon yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada lajeille näkyvyyttä ja sitä kautta uusia seuraajia ja harrastajia.

– Yksi SM-viikon johtoajatuksista on aina ollut uusien lajien esitteleminen suurelle yleisölle nimenomaan lajikokeilujen kautta. Uusi liikkumisen suositushan kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Me SM-viikolla haluamme esitellä suurelle yleisölle uusia liikkumisen vaihtoehtoja, kertoo SM-viikon tuottaja Päivi Harri.

SM-viikon lajikokeilupäivä järjestetään perjantaina, 31. tammikuuta. Aamupäivällä Joensuu Areenan täyttää joensuulaiset koululaiset.

– Lähetimme kutsun alueen kouluille, ja päivän suosio yllätti meidät todella positiivisesti. Tällä hetkellä osallistumisensa on vahvistanut jo 400 koululaista opettajineen, iloitsee Joensuun kaupungin tapahtumatuottaja Katariina Peltonen.

Koululaisten jälkeen Joensuu Areena ja Mehtimäen alue avautuu kaikille kaupunkilaisille. Tutustuttavia lajeja on tarjolla sekä sisällä että ulkona. Tarkemmat aikataulut ja lajilistaukset julkistetaan joulukuussa.

– SM-viikon lajikokeilut tarjoavat jokaiselle jotakin: urheilusta kiinnostuneille uusia lajielämyksiä, työporukoille erilaisen tavan viettää ”after workeja” ja lapsiperheille iloista ja reipasta yhdessäoloa. Lajeja on mukana yli kymmenen, ja niistä varmasti jokainen löytää kiinnostavia uusia tuttavuuksia. Kannattaa ehdottomasti tulla paikalle! kertoo SM-viikon tapahtumakoordinaattori Ville Ryhänen.

 

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumakirjoon, ja sen operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa. SM-viikko 2020 järjestetään Joensuussa 31.1.-2.2. Vuonna 2021 SM-viikko järjestetään Salossa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoa: www.sm-viikko.fi