Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.12.2019 | Olympiakomitea

Liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa kuusi valtakunnallista huippu-urheiluhanketta 

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2020-2023. Yhteensä 37 liikuntapaikkahanketta eri puolilta Suomea hyväksyttiin uuden rahoitussuunnitelman piiriin. Samalla kun valtakunnallisia huippu-urheiluhankkeita on mukana aiempaa suurempi määrä, avustustaso laskee huomattavasti viime vuoteen verrattuna.

Opetus- ja kulttuuriministeriön määräraha vuodelle 2020 liikuntapaikkojen rakentamista ja kunnostamista varten on yhteensä noin 27 miljoonaa euroa.  

Liikuntapaikkojen vuosien 2020-2023 rahoitussuunnitelmassa on sidottu vuoden 2020 määrärahasta yli puolet, josta noin 7 miljoonaa euroa varataan aluehallinnossa päätettäville hankkeille. Kuntien hankkeisiin kohdennetaan 9,37 miljoonaa euroa ja huippu-urheiluhankkeisiin 3 miljoonaa euroa vuonna 2020, eli yhteensä 12,37 miljoonaa euroa.  

Suunnitelmaan hyväksytyistä hankkeista lähes kaikki ovat perusliikuntapaikkoja: uimahalleja, jäähalleja ja liikuntahalleja. Helsingistä suunnitelmaan hyväksyttiin yksi Oy-hanke, Arena Center.  

Rahoitussuunnitelmaavustusmäärät laskevat viime vuoteen verrattuna merkittävästi. Vuonna 2019 kuntien hankkeille varattiin 14,35 miljoonaa euroa ja huippu-urheilun hankkeille 6,5 miljoonaa euroaeli kokonaisuudessaan 20,85 miljoonaa euroa. 

Mukana aiempaa suurempi määrä valtakunnallisia hankkeita 

Uuden rahoitussuunnitelman piiriin kuuluu kuusi valtakunnallista hanketta, joihin vuonna 2020 kohdennetaan 3 miljoonaa euroa.  

Uusien valtakunnallisten hankkeiden rahoitukseen on varauduttu vasta vuodesta 2022 alkaen. Uusina rahoitushankkeina suunnitelmassa ovat mukana Jääurheilun monitoimihalli (Myllypuron jääurheilukeskus Oy)Jyväskylä Hippos 2020 -hanke ja Limingan Ruutikankaan Ampumaurheilukeskus. 

– Hienoa, että mukana on monta valtakunnallista hanketta. Tosin jos liikuntapaikkojen rahoituksen kokonaismäärä laskee, valtionavustuksen taso ei välttämättä riitä uusien hankkeiden toteuttamiseen, Olympiakomitean olosuhdetyön asiantuntija Karoliina Ketola kommentoi.  

 

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelman vuosille 2020-2023 löydät täältä 

 

Lisätiedot

Olympiakomitean olosuhdetyön asiantuntija Karoliina Ketola, p. 040 587 6650.  

Lue lisää aiheesta