Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
11.12.2019 | OlympiaCast

OlympiaCastin vieraana Emil Ruusuvuori – vuoden 2019 tennissensaatio hyppäämässä maailman eliittitasolle

OlympiaCastin syyskauden päätösjaksossa vieraana on yksi vuoden 2019 suomalaisista huippu-urheilukomeetoista, räjähdysmäisen nousun kohti maailman huippua tenniksessä tehnyt Emil Ruusuvuori.

Emil Ruusuvuori voitti vuoden 2019 aikana peräti neljä challenger-tason turnausta ja nousi kolkuttelemaan maailmanlistan sadan joukkoa. Tahti oli vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla niin kova, että ATP-kiertueelle nousun lisäksi vuonna 1999 syntyneellä Ruusuvuorella on realistinen näkymä selviytyä myös Tokion olympiatennikseen.

Tennis on huipputasolla erittäin kilpailtu laji, jossa ero maailman absoluuttisen huipun ja laajan haastajajoukon välilläkin on hyvin pieni. Tämän Ruusuvuori todisti syksyllä Davis Cupissa, kun hän voitti maailmanlistan vitosen, Itävallan Dominic Thiemin.

– Siinä oli pari hyvää kisaa alla. Tiesin, että pystyn varmasti Thiemin haastamaan. En nähnyt esteitä voitolle, vaikka tiesin, että vastassa on maailman vitonen, joka osaa pelata tennistä aika hyvin. Kun yli 5 000 ihmistä huusi, se oli aika myräkkää – sain kotiyleisöstä paljon virtaa. Se oli tosi makea juttu, Ruusuvuori muistelee.

OlympiaCastin vieraana Ruusuvuori avaa tenniksen luonnetta lajina laajemminkin. Syyskauden päätösjaksossa Ruusuvuori kertoo myös, miten ilmoitti jo kahdeksanvuotiaana julkisesti tavoitteekseen maailmanlistan kymmenen parhaan joukon.

OlympiaCast palaa joulutauon jälkeen uusin jaksoin jälleen tammikuussa.

Kuuntele tuorein OlympiaCast-jakso seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.