Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Seitsemän suomalaista kilpailee Nuorten olympialaisten avauspäivänä

Nuorten talviolympialaisten (YOG, Youth Olympic Games) kilpailutapahtumat alkavat Lausannessa Sveitsissä 10.1. klo 11.00 Suomen aikaa. Suomen joukkueen urheilijoista ensimmäisenä kisapäivänä starttaavat alppihiihtäjät Maisa Kivimäki, Rosa Pohjolainen, Eduard Hallberg ja Jaakko Tapanainen.

Lisäksi kolme suomalaista jääkiekkoilijaa on mukana kisoissa uutena lajina olevassa 3 vs 3 -turnauksessa, jossa pelataan eri maiden urheilijoista muodostetuilla monikansallisilla joukkueilla. Sekä tytöissä että pojissa turnaukseen osallistuu kahdeksan värikoodein nimettyä joukkuetta, joissa kussakin on kaksi maalivahtia ja 11 kenttäpelaajaa. Suomalaispelaajista maalivahti Kalle Varis pelaa poikien mustassa joukkueessa ja hyökkääjäJuho Lukkari punaisessa joukkueessa.Tyttöjen puolella maalivahti Emilia Kyrkkö pelaa mustassa joukkueessa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) on nimennyt joukkueille valmentajat, joiden joukossa on kolme suomalaista. Kalle Väliaho valmentaa poikien ruskeaa joukkuetta, Sofia Pohjanen tyttöjen punaista joukkuetta ja Oona Peltonen tyttöjen harmaata joukkuetta. Joukkueissa on pelaajia useista kymmenistä eri maista, joiden joukossa eksoottisimpia jääkiekkomaita ovat mm. Argentiina, Australia, Hong Kong, Luxemburg, Meksiko, Qatar, Taiwan ja Turkmenistan.

Suomalaiset YOG-kisoissa perjantaina 10.1.2020:

 

(Ajat Suomen aikaa, Sveitsi -1h)

11.15 Alppihiihto, tytöt, Super-G ja alppiyhdistetty: Maisa Kivimäki, Rosa Pohjolainen.

14.30 Alppihiihto, pojat, Super-G ja alppiyhdistetty: Eduard Hallberg, Jaakko Tapanainen.

17.00 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, pojat musta: Kalle Varis.

18.30 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, pojat punainen: Juho Lukkari.

20.00 Jääkiekko, 3 vs 3, monikansalliset joukkueet, tytöt musta: Emilia Kyrkkö.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)