Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Pikaluistelijat kilpailivat massalähtökisassa

Nuorten talviolympialaisten seitsemäntenä päivänä ainoa suomalaislaji oli pikaluistelun massalähtökilpailu, joka myös päätti pikaluistelutapahtumat St. Moritzin ovaalilla. Mukana oli neljä suomalaista, mutta yksikään heistä ei selviytynyt finaaliin. Kisa luisteltiin kymmenen kierroksen yhteislähtökilpailuna niin, että kisan aloittaneesta välierävaiheesta 16 parasta luistelijaa selviytyi loppukilpailuun.

Välierävaiheessa sekä Sini Siro että Laura Kivioja sijoittuivat oman eränsä sijalle 15. Kustakin erästä kahdeksan parasta selviytyi finaaliin.

Poikien kisassa Eetu Käsnänen oli oman eränsä tiukassa loppukirikamppailussa yhdeksäs eli ensimmäinen karsiutuja. Tuukka Suomalaisen oli erässään kymmenes. Joukkueen valmentaja ja Luisteluliiton urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen summasi kisojen merkityksen olleen ennen kaikkea kasvattava:

-Urheilijat kilpailivat ihan ok tasolla. Uusia kokemuksia tuli ja samalla oppia siitä miten toimitaan kivenkovassa kansainvälisessä ympäristössä. Hieno reissu ja hienot kisat, ja uskon että jokainen sai tästä puhtia omalle uralleen, Hänninen kiteytti.

Perjantaina vietetään välipäivää

Nuorten talviolympialaisissa vietetään perjantaina suomalaisten osalta välipäivää, kun alkupäässä kilpaillut lajit on saatu päätökseen, ja uusien lajien kilpailutapahtumat alkavat lauantaina.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)