Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2020 | Seuratoiminta

Lahden Suunnistajat on vuoden 2019 urheiluseura

Lahden Suunnistajat -37 palkittiin Vuoden urheiluseurana Urheilugaalassa.

Lahden Suunnistajat -37 on vuonna 1937 perustettu Suomen ensimmäinen suomenkielinen suunnistuksen erikoisseura. Seura tarjoaa kaikenikäisille ja -kuntoisille harrastusmahdollisuuksia, ja seuran keskiössä ovat erityisesti matalan kynnyksen toiminta lapsille, laadukas nuorisovalmennus sekä panostus huippusuunnistukseen. Seuran erilaiset valmennus- ja harrasteryhmät, kuten lasten suunnistuskoulut, nuorten ja aikuisten treenit, sekä ilta- ja sprinttirastit pyörivät lähes vuoden ympäri.

Suomen Olympiakomitean kokoaman asiantuntijaraadin valitsemien finalistiehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä oli vuonna 2019 seuran yhteisöllisyys, joka nousee keskeisesti esiin Lahden Suunnistajien seuratyössä.

Seuran puheenjohtaja Kauko Suhonen kiteytti, miksi Lahden Suunnistajat -37 ansaitsi Vuoden urheiluseura -palkinnon.

– Olemme perinteikäs seura, seurayhteisömme toimii ja hengittää monella tavalla. Meillä on laajasti toimintaa kaikille. Toimintaa on lasten ja nuorten kanssa. Meillä on aktiivisuunnistajia, huippuja, veteraaneja, naisia sekä miehiä. Iso kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille ja tukijoillemme, jotta pystymme toimimaan näin laajasti, kertoi Suhonen.

Lahden Suunnistajat palkittiin Uno-palkinnon lisäksi Alko Oy:n lahjoittamalla 10.000 euron stipendillä.  Muut vuoden urheiluseurafinalistit 2019 olivat turkulainen voimisteluseura Lahjan Tytöt ja raumalainen jalkapalloseura Pallo-Iirot. Kaikki ehdokasseurat ovat Tähtiseuroja.

 

Lue lisää www.suunnistusliitto.fi