Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Hieno suomalaispäivä Nuorten olympialaisissa

Suomalaisnuoret ylsivät upeisiin suorituksiin Nuorten talviolympialaisten yhdeksäntenä kilpailupäivänä. Kiteen Urheilijoita ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Perttu Reponen teki huiman nousun yhdistetyn hiihto-osuudella  ja nousi nuorten olympiahopealle. Suomen toinen edustaja Waltteri Karhumaa lähti hiihto-osuudelle 15:nneltä sijalta hieman yli minuutin kärkeä jäljessä, mutta nousi lopputuloksissa upeasti kahdeksanneksi.

Lue lisää: Perttu Reposelle nuorten olympiahopeaa

Eveliina Taka kahdeksas slopestylen finaalissa

Mountain Club Ounasvaaraa ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa edustava Eveliina Taka laski kahdeksanneksi tyttöjen lumilautailun slopestyle -kisassa.

Taka oli aamulla käydyn karsinnan kymmenes pistein 38,50 ja selviytyi 12 laskijan finaaliin. Finaalissa laskettiin kolme kierrosta, joissa Taka kirjautti parhaat pisteensä 39,25 heti ensimmäisellä laskullaan. Nuorten olympiakultaa nappasi Belgian Evy Poppe pistein 94,00.

Tyttöjen yhdistetyn kilpailussa Annamaija Oinas oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 19. Hän pystyi nousemaan hiihto-osuudella yhden sijan ja jäi kisan voittaneelle Itävallan Lisa Hirnerille hieman yli 3 minuuttia.

Alexander Ståhlberg uutuuslajin kymmenes

Maastohiihdon uutuuslajissa ski crossissa Norvalla Ski Teamin ja Vaasan seudun urheiluakatemian Alexander Ståhlberg selviytyi karsinnoista ja erävaiheesta finaaliin, jossa hän oli 10:s. Ski Cross on sprinttityyppinen kilpailu, jossa edetään aika-ajojen kautta erävaiheeseen ja finaaleihin maastoradalla, johon on sijoitettu esteitä ja suksitaitoja vaativia elementtejä. Ståhlberg kaatui finaalin loppuosassa, ja oli itse hieman pettynyt suoritukseensa. Valmennusjohto antoi kuitenkin suomalaisille puhtaat paperit.

-Tiukka rata, kestoltaan lähes 5 minuuttia, eikä kenelläkään kilpailukokemusta tästä lajista aiemmin. Se oli räväkkä aloitus näille kisoille, mutta suomalaiset selviytyivät päivästä ihan hyvin ja tästä on hyvä jatkaa huomisiin sprintteihin, maastohiihdon valmentaja Juho Halonen kommentoi.

Tyttöjen puolella Eevi-Inkeri Tossavainen ja Tuuli Raunio selvisivät välieriin. Muista suomalaisista Sonja Leinamo, Veeti Pyykkö ja Matias Hyvönen eivät selvinneet karsinnasta erävaiheeseen. Finaalissa tyttöjen voittajaksi hiihti Sveitsin Siri Wigger ja pojissa Norjan Nikolai Holmbö.

Poikien jääkiekkojoukkue kärsi tappion Yhdysvalloille

Suomen poikien jääkiekkoturnaus alkoi ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Amerikkalaiset saivat otteluun salama-alun ja latoivat taululle tylyt 3-0 lukemat jo 6 minuutin pelin jälkeen. Suomi nousi shokkialun jälkeen hyvin peliin mukaan ja voitti laukaukset ottelun kahdessa viimeisessä erässä. Suomen taistelu ei kuitenkaan johtanut toivottuun tulokseen, vaan USA voitti pelin lukemin 7-5.

-Oli tapahtumarikas peli. Positiivistakin oli paljon. Voitettiin kolmas erä ja tehtiin viisi maalia, joilla pitäisi pystyä taistelemaan pelin voitosta. Pelin alkuunhan se voitto meni, USA oli aggressiivinen, pelinopea ja kamppailuvoimainen ja jäätiin siinä turhaan jalkoihin. Nyt puretaan peli nauhalta ja lähdetään kehittämään omaa tekemistä, Suomen päävalmentaja Mika Marttila sanoi.

Suomen paras pistemies oli Jere Lassila, joka keräsi peräti 5 (1+4) tehopistettä. Myös Santeri Sulku oli maaliahneella pelipäällä ja täräytti kolme maalia kuudella laukauksellaan. Suomen pelit jatkuvat maanantaina 20.1. alkusarjan ottelulla Sveitsiä vastaan.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)