Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Alexander Ståhlberg kuudes poikien sprintissä

Norvalla Ski Teamin ja Vaasan seudun urheiluakatemian Alexander Ståhlberg sijoittui kuudenneksi maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprintissä Nuorten olympialaisissa Lausannessa. Ståhlberg oli karsinnan viides, voitti oman puolivärieränsä ja sijoittui välierässään kolmanneksi. Finaalissa Ståhlberg hävisi kisan voittaneelle Ruotsin Edvin Angerille reilut kahdeksan sekuntia.

Muista suomalaisista Veeti Pyykkö selviytyi välieriin ja oli lopputuloksissa 12:s. Matias Hyvönen, Eevi-Inkeri Tossavainen,Tuuli Raunio ja Sonja Leinamo selvisivät puolivälieriin.

-Alexander veti tänään hyvin, mutta vauhti ei vaan riittänyt ihan mitalitaisteluun. Veeti taisteli myös hienosti välieriin ja muutkin urheilivat hyvällä ilmeellä. Kisat on edenneet suomalaisilta nousujohteisesti, joten tästä on hyvä jatkaa, maastohiihdon valmentaja Juho Halonen analysoi.

Mäkihyppykisat käyntiin – rinnelajit siirrettiin huomiselle

Nuorten olympialaisten mäkihyppykisat avattiin tuulisissa oloissa. Tyttöjen kisassa Julia Tervahartiala oli 20:s ja Annamaija Oinas 30:s. Poikien puolella Kasperi Valto oli 27:s ja Tomas Kuisma 29:s. Kova tuuli vaikeutti kisatapahtumaa ja aikatauluja muokattiin uusiksi päivän aikana.

Vielä enemmän navakat tuulet hankaloittivat freestylen ja lumilautailun kisapäivää. Kummankaan lajin slopetylessa ei pystytty kilpailemaan, vaan kisat siirrettiin päivällä eteenpäin. Sampo Yliheikkilän,Valtteri Kautosen ja Aatu Partasen osalta kisat pääsevät siis käyntiin vasta huomenna maanantaina.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Olympic Channel (live stream)