21.01.2020 | Huippu-urheilu

Lausanne 2020: Alexander Ståhlberg niukasti ulos mitaleilta

Alexander Ståhlberg jatkoi erinomaisia otteitaan Nuorten olympialaisten maastohiihdossa. Ståhlberg kävi poikien väliaikalähdöllä hiihdetyn 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa sekuntitaistoa mitalisijoista. Vielä 8,7 kilometrin kohdalla Ståhlberg oli toisena, mutta loppurutistuksessa hän jäi neljänneksi 7 sekuntia hopealle hiihtäneestä Saksan Elias Keckistä ja 3 sekuntia pronssille nousseesta Yhdysvaltain Will Kochista. Sen sijaan aiemmilla matkoilla mitaleita juhlineet norjalaiset Holmbön veljekset Nikolai ja Aleksander jäivät tiukassa kamppailussa Ståhlbergin taakse 3 ja 6 sekunnin turvin. Kisan voittoon hiihti ylivoimaisesti Venäjän Ilja Tregubov. Matias Hyvänen oli 14:s. Tyttöjen 5 kilometrillä Eevi-Inkeri Tossavainen oli 26:s, Tuuli Raunio 39:s ja Sonja Leinamo 46:s.

-Alexander ja Matias onnistuivat tänään oikein hyvin. Maasto oli raskas ja kisa tiukka, pojat menivät ihan äärirajoilla. Tytöissä oli hieman korkeammat odotukset, mutta tulos oli tänään tämä, maastohiihdon valmentaja Juho Halonen summasi.

Lausannen maastohiihtostadionilla on nähty laaja kansainvälinen osaottajajoukko. Tänäänkin poikien kisassa oli mukana 79 osanottajaa ja tyttöjen kisaan starttasi 77 kilpailijaa. Pojissa ja tytöissä 50 parhaan joukkoon ylsi urheilijoita 30 eri maasta mm. Australiasta, Uudesta-Seelannista, Etelä-Koreasta, Mongoliasta, Kiinasta, Espanjasta, Bulgariasta, Tanskasta ja Liechtensteinista.

Suomen jääkiekkopojat pronssiotteluun

Poikien jääkiekkoturnauksessa Suomi kohtasi Venäjän välierissä. Alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Venäjä vei ottelun alkua ja karkasi jo 4-0 johtoon. Suomi pääsi hieman paremmin mukaan peliin toisen erän jälkipuoliskolla, mutta loppu oli taas Venäjän näytöstä, ja punanutut etenivät loppuotteluun lukemin 10-1. Venäjä kohtaa loppuottelussa Yhdysvallat ja Suomi saa pronssiottelussa vastaansa Kanadan.

Tyttöjen lumilautailussa Eveliina Taka oli 18:s big airin karsinnassa, eikä selvinnyt huomiseen finaaliin.