Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.01.2020 | Seuratoiminta

Lasten ja nuorten turvallisen urheilun tueksi valmistuu uusi verkkokoulutuspaketti syksyllä 2020

Olympiakomitea kehittää parhaillaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa ”turvallinen toimintaympäristö urheilussa” -verkkokoulutuspakettia.

– Koulutuksen suunnittelu on aloitettu jo syksyllä 2019. Idea on saatu kansainväliseltä taholta, kun on tullut tarve edistää ja jalkauttaa vielä paremmin turvallisen toimintaympäristön teemaa, kertoo lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Marko Viitanen Olympiakomiteasta.

​Koulutuksen läpikäyneet sitoutuvat yhdessä määriteltyihin toimintaperiaatteisiin ja heidän tietonsa löytyvät Suomisportin rekisteristä lajeittain ja seuroittain. Koulutuspaketin on määrä olla valmis lokakuussa 2020 ja koulutukset alkavat pyöriä vuoden 2021 alusta alkaen.

– Verkkokoulutuspaketin avulla saamme jalkautettua lajien ja suomalaisen sporttiyhteisön tärkeäksi kokemia asioita turvalliseen toimintaympäristöön liittyen aina ruohonjuuritasolle valmentajien, ohjaajien ja seuratoimijoiden pintaan. Tämä verkkokurssi on paikka, jossa me voimme yhdessä edistää tätä tärkeää asiaa, jotta urheilu olisi parhaimmillaan, Viitanen kertoo.

Tavoitteena on, että verkkokoulutus tulee pakolliseksi kaikille ohjaajille ja valmentajille (n. 80 000) sekä mahdollisesti myös muille seuratoimijoille. Lajien suhtautuminen verkkokoulutuspakettiin on ollut positiivista, ja keskusteluja on tarkoitus jatkaa keväällä.

– On todella tärkeää huomata, että tämä on vain yksi keino valikossa. Urheilussa on tehty pitkään ja erityisesti viimeisen 20 vuoden aikana työtä lasten ja nuorten urheilun ja liikunnan eteen, mutta tämä on yksi konkreettinen lisäkeino, joka antaa työkaluja seura-arkeen ja viestin jalkauttamiseen, Viitanen muistuttaa.

Olympiakomitea rakentaa koulutusta yhteistyössä lajien, SUEK:n ja Suomen Valmentajien kanssa. Koulutuksen rakentamiseen on saatu Kansainvälisen Olympiakomitean Solidarity-rahaa.

Lisätiedot:

Jos haluat antaa palautetta tai ehdotuksia koulutusohjelmaan liittyen, ole yhteydessä olympismin ja lasten turvallisen urheilun digihankkeen projektikoordinaattori Katja Kycklingiin.
katja.kyckling@olympiakomitea.fi

Lue lisää aiheesta