Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2020 | Huippu-urheilu

Metsä Groupin yhteistyöllä liikutetaan nuoria ympäri Suomen

Metsä Group on Suomen Olympiakomitean Nuorelle siivet -kampanjan yritysyhteistyökumppani ja lahjoittaa tänä vuonna kahdeksan stipendiä urheiluakatemioille eri puolille Suomea. Lahjoitusten avulla pystytään tarjoamaan yläkouluikäisille nuorille lisää ammattimaista valmennusta koulupäivän yhteyteen.

– Valmennusosaaminen on keskeisessä roolissa urheilijoiden kehittymisen taustalla. Valmentajan toiminta ja osaaminen on merkittävä tekijä ilon ja innostuksen sytyttämisessä ja ylläpitämisessä nuorelle. Pohja rakennetaan jo nuorena – tulee sitten huippu-urheilijaksi tai hyvinvoivaksi kansalaiseksi, kertoo Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen.

Stipendit luovutetaan tehdasvierailujen ja perheliikuntapäivien yhteydessä

Metsä Groupin stipendien luovutus tapahtuu urheiluakatemioiden nuorten tehdasvierailulla keväällä Lohjalla, Raumalla ja Kaskisissa sekä syksyllä Joutsenossa ja Punkaharjulla.

– Tehdasvierailu on hyvä tilaisuus nuorille tutustua toimintaamme paikkakunnan paikallisena toimijana ja mahdollisena tulevaisuuden työnantajana. Stipendien myötä haluamme olla mukana rohkaisemassa nuoria liikunnalliseen elämäntapaan, mistä on hyötyä aikanaan myös työelämässä., kertoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.

Metsä Group luovuttaa toiminta-alueillaan stipendejä myös Liikettä perheille -liikuntatapahtumien yhteydessä, jotka ilahduttavat maaliskuussa Rovaniemellä sekä syyskuussa Jyväskylässä ja Turussa. Maksuttomat, matalan kynnyksen tapahtumat kannustavat koko perhettä liikunnalliseen yhdessäoloon ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.

 

Suomen Urheiluakatemiat on 19:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muun elämän.

Lisätietoja #nuorellesiivet kampanjasta: nuorellesiivet.fi

Lue lisää aiheesta