Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.02.2020 | Seuratoiminta

Uusia lajikokeiluja ja rentoa yhdessäoloa Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5. Koko Suomen yhteisestä liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivästä on tullut monille urheiluseuroille tärkeä tapa kertoa omasta toiminnasta ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin. Jo seuroissa mukana oleville päivä tarjoaa oivan mahdollisuuden unohtumattomille yhteisille hetkille.

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän teema on ”kaveri mukaan”. Tiedämme, että moni liikkuisi, jos vain joku pyytäisi mukaan. Urheiluseuroissa tämä voi tarkoittaa ystävien, työkavereiden, naapureiden ja perheenjäsenien kutsumista mukaan treeneihin, innostaa heitä uusien liikuntamuotojen pariin ja löytää liikkumisen ilo yhdessä toisten kanssa! Päivä tarjoaa paljon avoimia treenejä ja tutustumisia liikuntapaikkoihin. Menemällä mukaan voi löytää itselleen myös uusia liikuntakavereita.

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä. Se tarjoaa kaikille äideille ja äitien kavereille mahdollisuuden unohtumattomaan liikunnalliseen juhlapäivään.  Jos sunnuntai ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi järjestää jo perjantaina tai lauantaina tai jatkot maanantaina.

Unelmien liikuntapäivänä on myös tavoitteena, että jokainen saisi viettää oman budjetin mukaisen liikuntapäivän. Vuonna 2020 valtion liikuntahallinto täyttää 100 vuotta. Osana juhlavuotta valtion liikuntahallinto haastaa kunnat, yritykset sekä järjestöt ja yhdistykset toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää ”Maksa mitä haluat”-konseptilla, jossa asiakas saa itse päättää osallistumis- tai sisäänpääsymaksunsa hinnan. Tavoitteena saada asukkaita liikkeelle ja tutustumaan oman alueensa monipuolisiin liikuntapalveluihin. Idea peräisin Porista, jossa konseptia on toteutettu onnistuneesti jo useaan otteeseen.

Miten te olette mukana? 

Tulkaa mukaan rakentamaan Suomen suurinta liikkumisen tapahtumaa! Järjestäkää avoimia ovia ja kaikille avoimia harjoituksia tai lajitutustumisia. Vuoden teeman mukaisesti innostakaa ottamaan kavereita mukaan joko maksuttomiin tai “maksa mitä haluat” -periaatteella toteutettaviin tapahtumiin.

Näin helppoa on osallistua:  

  1. Ideoikaa tapahtuma yhdessä. Sen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on yhdessäolo ja liikkumisen riemu. Ideoita tapahtumiin löydätte täältä
  2. Ilmoittakaa tapahtumanne mukaan Unelmien liikuntapäivän karttapalveluun. Näin kaikki voivat löytää tapahtuman.
  3. Kertokaa tapahtumastanne esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sekä kannustakaa kaikki mukaan. Tunnukset ja bannerit voit ladata täältä.  Tapahtuman virallinen hashtag on #unelmienliikuntapäivä.
  4. Nauttikaa yhdessä liikkumisesta 10.5.!

Unelmienliikuntapäivä.fi -karttapalvelu  

Unelmien liikuntapäivän karttapalvelu kokoaa kaikki Suomen tapahtumat yhdelle sivustolle ja tarjoaa kätevän tavan markkinoida tapahtumaa eteenpäin.  Vaikka tapahtuma olisikin oman porukan sisäinen eikä kaikille avoin, se kannattaa silti ilmoittaa mukaan karttapalveluun. Ilmoittamalla tapahtuman olette rakentamassa Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää, lisäksi ilmoittajien kesken arvotaan myös hienoja palkintoja.

Lisää tietoa tapahtumasta unelmienliikuntapäivä.fi    
#unelmienliikuntapäivä  

 

 Taustaa  

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua.  

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Päivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä on myös osa valtion liikuntahallinnon 100-vuotisjuhlaa Maksa mitä haluat -haasteen myötä.  

 

Lue lisää aiheesta