Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
04.03.2020 | OlympiaCast

OlympiaCast: Arslan Khataevin pitkä tie Tšetšeniasta Suomen väreihin ja nyrkkeilyn kansainväliselle tasolle

OlympiaCastin vieraana on tällä viikolla nyrkkeilijä Arslan Khataev. Alle 57-kiloisissa otteleva Khataev on kulkenut pitkän tien pisteeseen, jossa olympiapaikka Tokioon on realistinen tavoite kevään karsintakilpailuihin.

Arslan Khataev on syntynyt Engel-yurtissa, Tšetšeniassa. Jo kymmenvuotiaana Khataev meni urheilukouluun ja joutui elämään erossa vanhemmistaan. 12-vuotiaana hän tuli Suomeen veljensä kanssa sotaa pakoon.

Nyrkkeilyharrastus löytyi jo synnyinmaassa, mutta todenteolla se puhkesi kukkaan Porvooseen muuton jälkeen 15-vuotiaana. Sen jälkeen Khataev on kiertänyt maailmaa etsien sparrivastustajia ja otellen kilpailuissa. Nyt tavoitteena on Tokion olympialaiset, jonne Khataevilla on hyvä mahdollisuus.

Kuuntele tuorein OlympiaCast seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.