Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.03.2020 | Olympiakomitea

Korkein hallinto-oikeus teki päätöksen Olympiakomitean valtionavustusten takaisinperinnässä

Korkein hallinto-oikeus on käsitellyt Suomen Olympiakomitean valituksen koskien opetus- ja kulttuuriministeriön tekemää taloustarkastusta ja sitä seurannutta Olympiakomitean vuoden 2014 valtionavustusten osittaista takaisinperintää. Korkeimman hallinto-oikeuden tuore päätös kumoaa osittain Helsingin hallinto-oikeuden sekä opetus- ja kulttuuriministeriön päätökset takaisinperinnästä, jotka liittyvät erityisavustuksiin. Asia palautuu tältä osin OKM:n uudelleen käsiteltäväksi ja tarkoittanee, että vuoden 2014 valtionapuja koskevan takaisinperinnän summa laskee.

– On hyvä että pitkä oikeusprosessi on nyt saatu päätökseen. Kyse on kuuden vuoden takaisista vanhan organisaation aikaisista asioista. Uuden Olympiakomitean ja opetus- ja kulttuuriministeriön välistä yhteistyötä on kehitetty merkittävästi viime vuosien aikana, ja tätä hyvää yhteistyötä haluamme jatkaa myös tulevaisuudessa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on nähtävissä KHO:n sivuilla:

https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1583751840202.html