Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
18.03.2020 | OlympiaCast

OlympiaCastin vieraana Oskari Muhonen – purjehduksen suurlupaus janoaa olympiamenestystä uhanalaisessa lajissa

Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Oskari Muhonen. Jos Muhonen haluaa nykyisessä luokassaan, finnjollassa, olympiamenestystä, viimeinen mahdollisuus siihen on todennäköisesti Tokiossa.

Oskari Muhonen on vuonna 1997 syntynyt purjehtija, joka on voittanut kahdesti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja menestynyt jo yleisessäkin sarjassa. Se ei ole helppoa nuorena, kun purjehtii ns. raskaassa sarjassa, isojen miesten finnjolla-luokassa.

– Toinen yksin purjehdittava luokka on laser. Suurin ero siihen tulee siinä, kuinka painava purjehtijan täytyy olla. Meillä on ”Kaken” (laser-purjehtija Kaarle Tapper) kanssa hauska juttu, sillä hän on paljon pidempi kuin minä. ”Kaken” pitäisi ehkä purjehtia finnjollaa ja minun laseria, mutta mennään nyt näin päin, Muhonen virnistää.

– Okei, olen minä vähän painavampi kuin hän. Mutta ”Kake” on aina dieetillä ja minä olen aina massakaudella.

Finnjolla on vaarassa pudota olympiaohjelmasta, joten Tokio saattaa olla viimeinen mahdollisuus tavoitella olympiamenestystä tässä luokassa. Genovaan suunniteltu kevään karsintakilpailu on siirretty, mutta yksi olympiapaikka on Eurooppaan vielä jakamatta.

OlympiaCastin vieraana Muhonen avaa purjehduksen kiehtovaa maailmaa laajemminkin. Laji on monella tavalla poikkeuksellinen huippu-urheilukentässä – lähtien isosta resurssitarpeesta ja olosuhteista, jotka käytännössä pakottavat viettämään valtaosan vuodesta ulkomailla. Matkapäiviä Oskarille tuleekin noin 200 vuodessa.

HUOM! Haastattelu on tehty ennen kuin huhtikuulle suunniteltu karsintakilpailu Genovan maailmancupissa siirrettiin koronaviruksen takia.

Kuuntele tuorein OlympiaCast seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.