Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.03.2020 | Seuratoiminta

Kartoitus paljasti taloushallinnon sähköistämisen olevan seuroissa vielä lähtöviivalla

Iso osa seuroista hoitaa taloushallinnon edelleen erittäin ”paperivoittoisesti” ilman minkäänlaista sähköistämistä, selviää tilitoimisto Rantalaisen 50 seuralle tekemästä taloushallinnon kartoituksesta.

Rantalaisen taloushallinnon asiantuntijaa Samuli Rantoa tilanne ei yllätä, mutta taloushallinnon sähköistämisen käynnistämistä hän suosittelee monesta syystä.

– Vanhanaikaiset tavat vievät suhteettoman paljon aika- ja henkilöresursseja verrattuna sähköiseen taloushallintoon, joka pätee kaikkiin taloushallinnon osa-alueisiin; laskujen maksamiseen, jäsenlaskutukseen, kirjanpitoon sekä palkanlaskentaan ja -maksuun. Sähköistäminen lisää myös seuratalouden läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaista seurattavuutta. Yhtenäinen tapa ilmentää hyvää hallintoa ja helpottaa arjen perustoimintaa, hän summaa.

Ajallisesti taloushallinnon sähköiseen muutosprosessiin on hyvä varata 1-3 kuukauden jakso, joka kannattaa sijoittaa rauhallisemmille toimintakuukausille.

– Muutosvaiheen läpiviennissä seuran kannattaa hyödyntää toimialan hyvin tuntevia asiantuntijapalveluja, jotta toimintamallit saadaan räätälöityä seuralle mahdollisimman tarkoituksenmukaisiksi. Osioita edistetään vaiheittain yhdessä, kunnes seura on omaksunut ohjelmiston. Senkään jälkeen asiakasta ei jätetä yksin, vaan tukea saa aina tarvittaessa.

Ilmoittaudu nyt: maksuton taloushallinnon kartoitus 30 seuralle

Hyvän vastaanoton seurakentällä syksyllä saanut kartoitus jatkuu. Nyt Olympiakomitea ja Rantalainen tarjoavat mahdollisuuden maksuttomaan taloushallinnon lähtötilanteen kartoitukseen 30 kiinnostuneelle urheiluseuralle. Ilmoittautuminen jatkuu 13.5.2020 saakka. Hakulomake urheiluseuran taloushallinnon kartoitukseen

– Käymme läpi seuran nykyistä toimintamallia ja annamme siitä oman näkemyksemme.  Vanhanaikaisemmin ylläpidettyihin prosesseihin esittelemme ajanmukaisia sähköisiä vaihtoehtoja, koska ne helpottavat huomattavasti seuran taloudenpitoa.

Taloushallinnosta vastaaville Rantalainen on tuottanut oppaan, johon on koottu tärkeimmät taloushallintoon liittyvät seikat Urheiluseurojen talousopas (2020) (PDF)