Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
01.04.2020 | OlympiaCast

OlympiaCast: Ida Hulkko matkalla uintimaailman huipulle

Tällä viikolla OlympiaCastissa pureudutaan uintiin. Vieraana on Tokion olympiakisojen A-rajaa sadan metrin rintauinnissa jo vuonna 2019 hätyytellyt Ida Hulkko.

Ida Hulkko on suomalainen rintauimari, jolla on tavoitteena päästä kilpailemaan vuodelle 2021 siirretyissä Tokion olympialaisissa. Tavoite on realistinen, sillä jo vuonna 2019 Hulkko ui sadan metrin rintauinnissa ajan 1.07,42, joka jää Tokion A-rajasta (1.07,07) vain 0,35 sekuntia.

Vuonna 2018 tuli pitkän radan EM-kilpailuista viides sija 50 metrin rintauinnissa. Seuraavana vuonna MM-kisoissa samalla matkalla ja pitkällä radalla sijoituksena oli kahdeksas.

Lukion viimeisellä luokalla Hulkko muutti Mikkelistä Tampereelle parempien olosuhteiden perässä. Kehitys näkyi saman tien.

HUOM! Jakso nauhoitettu maaliskuun alussa. Tämän jälkeen monet asiat ovat muuttuneet koronaviruspandemian ja sen aiheuttaneiden poikkeusolosuhteiden takia.

Artikkelin kuva: Uimaliitto

Kuuntele tuorein OlympiaCast seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.