Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2020 | Olympiakomitea

Olympiakomitean hallitustiedote 1.4.2020: Koronaviruspandemialla merkittävät vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Olympiakomitean hallitus käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan 31.3.2020 koronaviruspandemian toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia liikuntaan ja urheiluun. Olympiakomitean jäsenilleen ja sidosryhmilleen toteuttaman kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset liikunnalle ja urheilulle ovat vähintään 81 miljoonaa euroa. Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila uhkaa erityisesti urheiluseuratoimintaa, jonka menetykset ovat yli 40 miljoonaa euroa.

– Elinvoimainen seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kivijalka. Yli 10 000 seurassa liikkuu ja urheilee yli 1,1 miljoonaa suomalaista. Emme voi antaa poikkeustilanteen tuhota tämän elinvoimaisen seurakentän toimintaedellytyksiä. Liikunta- ja urheiluyhteisö on vedonnut urheiluministeriin ja esittänyt hätäapupaketin rakentamista. Toivomme, että asiassa edetään ripeästi, Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio toteaa.

Olympiakomitea tukee lajiliitto- ja seurakenttää viestinnällä, neuvonnalla ja ohjeistuksilla koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolosuhteiden ja niiden seurauksien minimoimiseksi.

– Olen erittäin iloinen jäsenistömme vahvasta yhteisöllisyydestä. Tässä vaikeassakin tilanteessa on pidetty esillä liikunnan ja urheilun tärkeyttä. Viimeksi eilen urheiluseuratoiminnan yhteisöllisyys tuli vahvasti esiin sosiaalisessa mediassa ihmisten viettäessä seurapaitapäivää tällä kertaa kotona.

Olympiakomiteassa käynnistyvät YT-neuvottelut

Olympiakomitean hallitus päätti käynnistää poikkeustilanteen aiheuttamasta työn vähenemisestä ja taloudellisista menetyksistä johtuvat koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut mahdollisista lomautustarpeista. Toteutuessaan lomautukset olisivat kestoltaan enintään 60 päivää.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 5410 295