Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.04.2020 | Olympiakomitea

Lisää liikettä etätyöpäiviin – taukoliikuntasovellus etätyön tueksi

Koronaepidemia on ajanut ihmiset kotikonttoreille. Jatkuva etätyö haastaa kehon ja mielen hyvinvoinnin uudenlaisella tavalla. Olympiakomiteassa havahduttiin etätyön aiheuttamiin haasteisiin ja pohdittiin erilaisia keinoja tukea työntekijöiden työkykyä ja jaksamista muuttuneissa olosuhteissa.

Apu löytyi Olympiakomitean Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun kumppanilta Break Pro:lta, jonka taukoliikuntasovellus auttaa nyt työntekijöitä tauottamaan päivää. Sovellus lähettää työkoneelle muistutuksia tauoista ja tarjoaa videon välityksellä virkistäviä taukotreenejä.

– Etätöissä työpäivän aikainen fyysinen aktiivisuus jää erittäin vähäiseksi ja työtä tulee tehtyä helposti tauotta. Työntekijät valittelivat Teams-viesteissään kotiolojen huonoa ergonomiaa. Nämä kommentit ja poikkeusolojen stressaavuus kaikkineen saivat miettimään, miten voimme parantaa ihmisten oloa ja huolehtia heidän hyvinvoinnistaan etätöissä. Break Pron taukojumpat ovat lyhyitä eivätkä ne katkaise työskentelyä liian pitkäksi aikaa. Jumpat vetreyttävät lihaksia ja aivotkin saavat hyvän minitauon. Etätöissä on hyvä harjoitella uutta rutiinia, toteaa Olympiakomitean HR-päällikkö Riikka Valjakka.

Myös Break Pron toimitusjohtaja, fysioterapeutti ja Personal Trainer Janne Rajakallio on innoissaan uudesta yhteistyöstä.

– Se, että Olympiakomitea ottaa Break Pron käyttöön, on meille hieno tunnustus siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Olympiakomiteassa on näkemystä ja kokemusta liikunnan edistämisestä monella saralla, ja on hienoa, että nyt myös oma henkilöstö saadaan liikkumaan enemmän työpäivän aikana. On selvää, että kun istumme koneen ääressä paikallaan useita tunteja putkeen, ei sen jälkeen voida enää puhua tehokkaasta työskentelystä. Paikallaanolon tauottaminen virkistää aivot, verenkierron ja aineenvaihdunnan, vähentää kehon kireyksiä sekä takaa samalla tehokkaan ja vähemmän kuormittavan työskentelyn.

Ergonomiasta huolehtiminen sekä virkistävien ja palauttavien mikrotaukojen sisällyttäminen etätyöpäivään on yksi keino tasata kuormitusta ja huolehtia suorituskyvystä. Olympiakomitealaiset jumppaavat taukoliikuntasovelluksen tahdissa ainakin toukokuun loppuun saakka.

 

BREAK PRO on huippufysioterapeuttien suunnittelema taukoliikuntasovellus, joka aktivoi työyhteisöä liikkumaan työnteon lomassa. Sovellus edistää istumatyötä tekevän terveyttä ja työkykyä muistuttamalla käyttäjäänsä tauoista säännöllisin väliajoin ja ohjaamalla käyttäjälleen liikuntasuositusten mukaista, virkistävää taukoliikuntaa. BREAK PRO on Suomen aktiivisin työpaikka -kilpailun kumppani.

 

Lisätiedot:
Jesse Kaarna
Projektipäällikkö, Suomen Aktiivisin Työpaikka
0407012374