Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.04.2020 | Seuratoiminta

#Unelmienliikuntapäivä seuroissa 10.5.2020

Perinteinen Unelmien liikuntapäivä saa koronavirustilanteen vuoksi tänä vuonna uuden muodon: se toteutuu kodeissa ja somessa! Vaikka toimintaa ei voida järjestää perinteiseen tapaan, niin päivä tarjoaa silti seuroille mahdollisuuden aktivoida jäseniään ja tutustuttaa uusia ihmisiä lajin pariin.

Seura tutuksi somessa

Onko seurallanne unelma siitä, että harrastamaan tulisivat nekin, jotka eivät tunne lajia?

Unelmien liikuntapäivänä seurat voivat järjestää lajikokeiluja ja avoimia ovia, tänä vuonna virtuaalisesti. Oman seuran toimintaa voi tuoda tutuksi muille esimerkiksi lajikokeiluvinkkien, avoimien live-treenien tai helppojen lajikohtaisten haasteiden muodossa. Seurat voivat kertoa matalalla kynnyksellä toiminnastaan ja harrastusmahdollisuuksista somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

– Unelmien liikuntapäivänä seuroilla on oiva mahdollisuus markkinoida omaa toimintaa ja samalla inspiroida ihmisiä liikkumaan. Uudenlaisten virikkeiden lisäksi seuroilla on tarjota ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen sanoo.

– Poikkeusolot ja arjen muutokset haastavat meidät kaikki uudentyyppisellä tavalla. On tärkeää, että pysymme liikkeessä – vastuullisesti kotona ja luonnossa. Unelmien liikuntapäivänä jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan liikkumismuodon myös kotioloissa, Nikulainen jatkaa.

Yhteisöllisyyttä etänä

Urheiluseuroissa on totuttu harjoittelemaan yhdessä. Unelmien liikuntapäivänä on aika koota oma joukkue kasaan ja toteuttaa vaikka yhteiset unelmien etätreenit!

Hyviä esimerkkejä seurojen etäharjoittelusta on jaettu viime viikkoina somessa tunnisteella #etätreenit. Myös lajiliitot ovat koonneet sivuilleen omien seurojensa etäharjoittelun toteutustapoja, joita voi käyttää inspiraation lähteenä.

Tänä vuonna liikumme Unelmien liikuntapäivänä itseksemme, mutta silti yhdessä samaan aikaan – joukkueena. ”Kaveri mukaan” -teema kannustaa haastamaan ystävät, lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja työkaverit myös liikkumaan.

#Unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5. – näin olet mukana:

  1. Jaa 10.5. kuvasi, videosi tai muu sisältö somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä myös oman seurasi tai lajisi aihetunnisteita.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Hyödynnä vapaasti unelmienliikuntapaiva.fi -sivuston aineistopankin markkinointimateriaaleja. Jaa jo ennen tapahtumapäivää somessa treenikanavia tai lajikokeiluvinkkejä muiden nähtäväksi tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit myös lähettää niitä nettilinkkeinä sähköpostitse ulp@olympiakomitea.fi ja lisäämme ne unelmienliikuntapaiva.fi -sivustolle!

Lisätietoa löydät unelmienliikuntapaiva.fi.

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua.  

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Päivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä toteutetaan poikkeusoloista johtuen kotona ja somessa #unelmienliikuntapäivä.

Lue lisää aiheesta