Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.05.2020 | Olympiakomitea | Uutinen

Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Unelmien liikuntapäivä 10.5. saa tänä vuonna uuden muodon: se toteutetaan sosiaalisen median kampanjana. Ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat koti­oloissa tai vastuullisesti ulkoillen.

Vuoden 2020 teemaksi valittu ”kaveri mukaan” toteutuu poikkeusoloissa siten, että ihmiset voivat haastaa sosiaalisen median kautta kavereitaan liikkumaan. Myös samassa kotitaloudessa asuvat voivat liikkua yhdessä. Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä. Se on hieno mahdollisuus kannustaa kaikki äidit ja isoäidit liikkumaan.

– Vaikka fyysinen yhdessäolo ei ole mahdollista, yhteisöllisyyden tunne on. Sen merkitys on nyt suurempi kuin koskaan. Ideana on jakaa oma liikuntahetkensä somessa muille, jotta jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon, innostua muiden esimerkeistä ja kokeilla uusia liikkumisen muotoja virtuaalisesti. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten ohjeiden mukaisesti, korostaa Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkö Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Kaikkia liikkujia ja liikuntatoimijoita kannustetaan jakamaan liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan innostavia sisältöjä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.  Toimijat voivat lähettää liikuntavinkkejä ja treenivideoita tapahtumapäivään asti nettilinkkeinä ulp@olympiakomitea.fi sähköpostiin julkaistavaksi Unelmienliikuntapaiva.fi -sivustolla. Näin voidaan mahdollistaa osallistuminen myös niille, joita somekanavat eivät tavoita.

– Kanavoidaan yhteishenki tänä vuonna uudella tavalla ja pidetään koko Suomi liikkeessä – yhdessä, Matleena Livson kannustaa.

Lisätietoa: unelmienliikuntapaiva.fi.

Unelmien liikuntapäivän etkoja, Unelmien liikuntailtaa, vietetään Yle Olohuoneessa TV2:lla 7.5. Lue lisää Ylen sivuilta.

#unelmienliikuntapäivä

 

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo viidettä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.  

Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Päivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Vuonna 2020 Unelmien liikuntapäivä toteutetaan poikkeusolojen takia kotona ja somessa ja siitä voi viestiä aihetunnisteella #unelmienliikuntapäivä. 

 

Lue lisää aiheesta