Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.06.2020 | Olympiakomitea

EOC:n puheenjohtaja Janez Kocijančič 1941 – 2020

Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) puheenjohtaja Janez Kocijančič kuoli 1. kesäkuuta 78-vuotiaana vakavan sairauden murtamana. Järjestyksessä kahdeksas EOC:n presidentti, Kocijančič valittiin puheenjohtajaksi marraskuussa 2017 toimittuaan sitä ennen neljä vuotta varapuheenjohtajana. EOC:n hallitukseen hänet valittiin vuonna 2005.

– Janez Kocijančič oli merkittävä olympialiikkeen lähettiläs ja olympia-arvojen puolestapuhuja, Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach totesi surunvalitettelussaan.

Kocijančič oli Slovenian Olympiakomitean ensimmäinen puheenjohtaja maan itsenäistyttyä vuonna 1991. Hän toimi myös Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) varapuheenjohtajana. Kocijančičin puheenjohtajakaudella järjestettiin Euroopan kisat Minskissä ja Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF) Bakussa, Sarajevossa ja Itä-Sarajevossa. Kocijančič painotti urheilujohtajan urallaan erityisesti koulutuksen, rauhan ja sosiaalisen inkluusion teemoja osan urheilun yhteiskunnallista tehtävää.

Suomen Olympiakomitea esittää surunvalittelut puheenjohtaja Kocijančičin omaisille.

EOC Mourns Death of President Kocijancic

(Kuva: EOC)