Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.06.2020 | Huippu-urheilu

UniqAir varmistaa puhtaan ilman Suomen Olympiajoukkueelle

Lappeenrantalainen cleantech-yritys UniqAir Oy ja Suomen olympiajoukkue ovat solmineet yhteistyösopimuksen. UniqAir toimittaa Suomen olympiajoukkueelle Tokioon Uniq-ilmanpuhdistimia taatakseen urheilijoille puhtaan ilman Suomen joukkueen tiloissa. Näin ilman epäpuhtaudet eivät pääse häiritsemään tai jopa estämään urheilijan valmistautumista suoritukseen.

UniqAir valmistaa sisätilojen hengitysilman parantavia UniqAir PRO- ja Uniq-ilmanpuhdistimia julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioille sekä kotitalouksille. Laite poistaa nopeasti ja tehokkaasti sisäilmasta terveyttä uhkaavat epäpuhtaudet: huone-, eläin- ja siitepölyn, mikrobit, virukset, homeitiö, mikromuovin sekä kaasumaiset epäpuhtaudet, kuten ilmansaasteet, haihtuvat VOC-yhdisteet, toksiinit ja hajut. Kaikkien UniqAir ilmanpuhdistimien teknologia on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n testaamia.

– Olympiajoukkueessa on urheilijoita, jotka reagoivat normaalia herkemmin ilman epäpuhtauksille. Urheilijat voivat olla arvokilpailutilanteessa normaalia alttiimpia hengitysteiden virustartunnalle. Uniqair ilmanpuhdistimien avulla varmistamme, että Suomen joukkueen tilojen sisäilma on puhdasta. Vähennämme näin joukkueen jäsenten riskiä sairastua urheilu-uran tärkeimmällä hetkellä, sanoo Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen.

Tokion joukkueeseen jo valituista urheilijoista muutama käyttää Uniq-ilmanpuhdistinta kotonaan kisoihin valmistautuessaan. Estejuoksija Topi Raitanen, pika-aituri Reetta Hurske, uimari Matti Mattsson ja kilpakävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen treenaavat poikkeusoloissa etunaan puhtaampi huoneilma.

– On ollut hienoa päästä kokeilemaan Uniq-ilmanpuhdistinta käytännössä. Itse koen energiatasoni kohonneen ja keskittymiskykyni parantuneen, kun kotona hengittämäni ilma on puhdasta ja raikasta. Terveys ja hyvinvointi ovat varsinkin nyt poikkeusaikana erittäin tärkeitä, kun vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja positiivisuutta treenaamiseen Tokiota kohti, sanoo Tokion joukkueen estejuoksija Topi Raitanen.

– Se, että Suomen Olympiajoukkue käyttää tuotteitamme osana valmistautumistaan maailman suurimpaan urheilutapahtumaan, olympialaisiin, osoittaa että teknologiamme on huippulaatuista. Mahtavaa päästä tukemaan suomalaisia urheilijoita tärkeään suoritukseen valmistautumisessa. Kun Uniq-ilmanpuhdistimella varmistetaan sisäilman puhtaus majoitustiloissa, voivat urheilijat keskittyä täysipainoisesti tuleviin suorituksiinsa, kertoo UniqAir Oy:n toimitusjohtaja Panu Riikonen.

 

Lisätiedot:

UniqAir Oy
Toimitusjohtaja, Panu Riikonen
Puh. 040 563 8520
panu.riikonen@uniqair.fi

Suomen Olympiakomitea
Liiketoimintajohtaja, Anu Helin
Puh. 050 356 7234
anu.helin@olympiakomitea.fi