Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.06.2020 | Olympiakomitea

Olympiakomitea ja Yle jatkavat SM-viikon yhteistyötä vuoteen 2024 – seuraavan kerran kisataan Salossa 2022

Olympiakomitea ja Yle ovat jatkaneet Suomen monipuolisimman urheilutapahtuman SM-viikon kumppanuussopimusta vuosille 2022-2024. Koronaviruksen aiheuttamat tapahtumasiirrot maailmalla siirtävät seuraavan SM-viikon Salossa vuodella eteenpäin.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kokoaa yhteen lajeja, jotka ovat urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Olympiakomitean hallinnoimaa tapahtumaa toteutetaan yhteistyössä Koko Tapahtuma OSK:n, Ylen, lajiliittojen ja tapahtuman isäntäkaupungin kanssa.

Ruotsin SM-Veckanista inspiraation saanut SM-viikko järjestettiin ensi kerran helmikuussa 2016. Viiden vuoden aikana tapahtuman lajikirjo on kasvanut ja monipuolistunut, ja SM-mitaleista on kisattu niin maalla, vedessä kuin ilmassakin. Yhteensä SM-viikko on esitellyt suomalaisille yli 50 urheilulajia uppopallosta laskuvarjohyppyyn ja thainyrkkeilystä hiihtosuunnistukseen.

Nyt solmitulla Olympiakomitean ja Ylen kumppanuussopimuksella SM-viikon tarina jatkuu ja kehittyy edelleen. Sopimus on kolmivuotinen ja kattaa vuodet 2022-2024.

­­– SM-viikolla on tärkeä merkitys laajan suomalaisen liikunta- ja urheilukulttuurin esittelyssä suurelle yleisölle. SM-viikolla taistellaan Suomen mestaruuksista ja nautitaan laadukkaasta urheiluviihteestä, ja samalla pienemmätkin lajit pääsevät esiin tarjoamaan innostumisen ja inspiraation lähteitä suomalaisille, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Yle Urheilulla on vahva rooli SM-viikolla. Yleisö onkin löytänyt tapahtumissa mukana olleet lajit upeasti myös Ylen kanavista, ja parhaimmillaan ne ovat koukuttaneet vastaanottimien ääreen satoja tuhansia katsojia.

– Olemme tyytyväisiä siihen miten SM-viikko on kehittynyt lajitarjonnan puolesta ja itse tapahtumana. Yhteistyömme ansiosta olemme pystyneet tekemään laajaa kotimaista urheilukenttää näkyväksi myös suuremmalle yleisölle, sanoo Ylen urheiluoikeuksien ja kumppanuuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Vuosien 2022-2024 SM-viikkojen operatiivisesta toteutuksesta vastaa Koko Tapahtuma.

SM-viikko Salossa siirtyy kesään 2022

Kesästä 2021 on nyt vallalla olevan viruspandemian aiheuttamien tapahtumasiirtojen vuoksi tulossa ennätystäysi. Tästä syystä järjestäjätahot päätyivät yhteistuumin ratkaisuun siirtää Saloon kaavailtu kesän 2021 SM-viikko vuodella eteenpäin.

 – Vuoden 2021 SM-viikko olisi auttamatta jäänyt jalkapallon EM-kisojen ja Tokion olympialaisten puristukseen, joten oli tarkoituksenmukaista siirtää sitä vuodella eteenpäin, Mikko Salonen sanoo.

– On tosi harmi, että koronapandemian vaikutukset ulottuvat myös SM-viikkoon, vaikka seuraava tapahtuma Salossa ei edes ollut tämän vaan vasta seuraavan kesän tapahtumia. Siirto kesään 2022 varmistaa kuitenkin SM-viikolle jo totutun korkealaatuisen toteutuksen ja valtakunnallisen näkyvyyden emmekä joudu niiden suhteen tekemään kompromisseja, toteaa SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

 

Lisätietoja:

Olympiakomitea: toimitusjohtaja Mikko Salonen, mikko.salonen@olympiakomitea.fi, 040 541 0295
Yle Urheilu: tuottaja Johanna Rikman, johanna.rikman@yle.fi, 040 680 4086
SM-viikko: päätuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263

 

www.sm-viikko.fi
Twitter:  twitter.com/SMviikko 
Facebook:  
facebook.com/smviikko 

Kuva: Tomi Hänninen /SM-viikko