Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.06.2020 | Olympiakomitea

Valtioneuvostolta vastuullinen päätös: yli 500 henkilön urheilutapahtumat mahdollisia erityisjärjestelyin

Valtioneuvosto linjasi tänään, että yli 500 henkilön urheilutapahtumia voidaan järjestää 1.7. alkaen ulkotiloissa erityisjärjestelyin. Näitä ovat esimerkiksi katsomojen lohkominen itsenäisiin osiin, hygieniasta huolehtiminen ja riittävät turvavälit. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan päätös on myönteinen: näillä toimilla urheilutapahtumia voidaan avata ja kansallisia palloilusarjoja jatkaa taloudellisesti mielekkäillä katsojamäärillä terveysnäkökulma huomioiden.

– Päätös oli merkittävä. Urheiluväki osaa toimia vastuullisesti terveys edellä. Yli 500 hengen tapahtumia tarvitaan, jotta kriisistä selviytyminen olisi seurojen ja kansallisten palloilusarjojen osalta ylipäätänsä realistista, Salonen toteaa.

Linjausten mukaan jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla kuten 1.6.2020 voimaan tulleissa rajoituksissa. Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) ja tapahtumahenkilökunta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille edellä tarkoitettujen täsmennysten toimeenpanemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Ulko- ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien valtioneuvosto linjaa viikolla 25.

 

Lisätiedot:

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 541 0295

 

Valtioneuvoston tiedote aiheesta:

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-tarkensi-linjaustaan-ulkotilaisuuksien-yleisomaarista-1-7-alkaen