Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.06.2020 | Huippu-urheilu

Lappset lahjoittaa yli 11 000 euroa Olympiarahastoon nuorten urheilijoiden tukemiseksi

Lappset Group Oy on päättänyt lahjoittaa viime vuoden lopulla olleen myyntikampanjansa tuotosta 11 611 euroa Olympiarahastolle nuorten urheilijoiden tukemiseen kohti lajinsa maailman huippua. Lahjoitus on osa Lappsetin yhteiskuntavastuuta.

Olympiarahaston varainhankinnasta vastaava johtaja Jaakko Sippola on iloinen Lappset Groupin tekemästä lahjoituksesta.

– Lahjoituksen tekee erityisen arvokkaaksi se, että lasten liikuntapaikoista tunnettu Lappset näkee yhteyden liikuntaan kannustavan ympäristön ja huippu-urheilun välillä. Huippu-urheilu ei ole muusta yhteiskunnasta erillinen saareke, vaan jatkumoa laajalle liikuntakulttuurille ja urheiluharrastukselle. Liikuntakipinä voi syttyä lasten liikuntapuistossa ja rakkaus lajiin urheiluseurassa. Kun liekki palaa täysillä, Olympiarahaston tehtävä on luoda nuorelle urheilijalle parhaat mahdolliset harjoitteluolosuhteet, joista urheilija voi ponnistaa, vaikka maailman huipulle, Sippola toteaa.

Nuoren urheilijan tie kohti maailman terävintä kärkeä kulkee harvoin lineaarisesti ylöspäin vaan matkan varrelle osuu lukuisia haasteita. Lahjoituksen kohdentamisella nuorten, huipulle tähtäävien urheilijoiden hyväksi Lappset haluaa olla tukemassa pitkäjänteistä toimintaa, johon kuuluvat laadukkaan valmennuksen rinnalla olennaisesti riittävä taloudellinen tuki urheilijalle, joka mahdollistaa harjoittelun lajikohtaisissa harjoitteluolosuhteissa.

– Liikunnallisen elämäntavan kaksi perusedellytystä ovat olosuhteet ja motivaatio. Olemme olleet luomassa olosuhteita kaikenikäisten ihmisten liikkumisen mahdollistamiseksi jo 50 vuoden ajan. Lahjoituksella haluamme olla vahvistamassa nuorten urheilijoiden taloudellisia edellytyksiä harjoitella määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Ulkokuntoilupuistot ovat yhä suositumpia, ja uusien toiminnallisuuksien ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti huipulle tähtäävien urheilijoiden treeniympäristöiksi, Pohjoismaiden liiketoiminnan johtaja Erkki Ikäheimo

Lappset on lahjoittanut osan kotimaassa vuosittain järjestettävän myyntikampanjan tuotosta yleishyödyllisiin tarkoituksiin useiden vuosien ajan, joiden yhteisarvo Olympiarahaston lahjoitus mukaan lukien on noin 65 000 euroa. Aikaisempien vuosien lahjoituskohteita ovat olleet muun muassa Uusi Lastensairaala sekä erilaiset lasten ja nuorten liikunnallisia harrastuksia järjestävät organisaatiot.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen on osa Lappset Group Oy:n yhteiskuntavastuuta.

Lisätietoja Lappsetin liikunta- ja harjoitteluvälineistä löydät nettisivuilta.

Tutustu Olympiarahaston toimintaan tästä.

Lisätietoja:

Erkki Ikäheimo, Pohjoismaiden liiketoiminnan johtaja, puh. +358 40 535 9962, erkki.ikaheimo@lappset.com

lappset.fi #lappsetgroup @LappsetGroup