Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.08.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus: Naisten koripallomaajoukkueelle kaksi kertaa kova päänahka

Matilda Castrén ylsi lyhyen LPGA-uransa parhaaseen sijoitukseen Ohiossa. Jaakko Hänninen puolestaan säväytti maantiepyöräilyn maailmankiertueen palattua tauoltaan. Naisten koripallomaajoukkue ylsi kahteen perättäiseen voittoon Latviassa.

Kesäolympialajit

Golf: Matilda Castrén läpäisi uransa kolmannessa naisten PGA-kiertueen osakilpailussa ensimmäisen kerran cutin Ohiossa pelatussa Marathon Classicissa. Tasapainoisen viikon päätteeksi Castrénin nimi komeili tuloslistan sijalla 25. Tällä viikolla LPGA-kiertueen ohjelmassa on Skotlannin avoimet. Miesten eliitti pelasi kauden ensimmäisen major-turnauksen, US PGA:n, Yhdysvalloissa, mutta myös Euroopan kiertuetta pelattiin Englannissa. Tapio Pulkkanen jakoi sijaa 63, Kalle Samooja sijaa 65. Tällä viikolla kiertue jatkuu Walesissa.

Jousiammunta: Lähestulkoon kaikki maajoukkueurheilijat olivat mukana SM-kisoissa Iitissä viikonloppuna. Naisten tähtäinjousen mestariksi tähtäsi Ida-Lotta Lassila ennen Taru Kuoppaa, miehissä tarkin oli Markus Nikkanen ennen Samuli Piippoa.

Pyöräily: Jaakko Hänninen ajoi kokonaiskilpailussa sijalle 14 maantiepyöräilyn maailmankiertueen kolmen etapin Tour de I’Ainissa Ranskassa. Kilpailun kaksi viimeistä etappia suosivat Hännisen kaltaisia vahvoja mäkiajajia, ja etenkin lauantaina Hänninen säväytti tekemällä irtioton. Hännisen etappisijoitukset olivat 35, 16 ja 17. Tulevana lauantaina Hänninen ajaa Italiassa niin ikään maailmankiertueelle kuuluvan Il Lombardian.

Tennis: Miesten ATP-kiertueen uudelleenkäynnistymistä joudutaan odottamaan vielä reilu viikko, mutta nyt on jo selvää, että Emil Ruusuvuori pääsee mukaan sekä Cincinnatin masters-turnauksen karsintoihin (pelataan poikkeuksellisesti New Yorkissa) että seuraavalla viikolla käynnistyvien Yhdysvaltain avointen pääsarjaan, jos turnaukset vain pystytään kuplaolosuhteissa järjestämään.

Yleisurheilu: Edessä on suomalaisen yleisurheilukesän kohokohtaviikko Turussa. Tiistaina kilpaillaan Paavo Nurmi Games ja torstaista lähtien samalla stadionilla kilpaillaan SM-mitaleista Kalevan Kisoissa.

Ei-olympialajit

Formula 1: Valtteri Bottas ajoi paalupaikalta kolmanneksi, kun MM-sarja jatkui toisena perättäisenä viikonloppuna Englannin Silverstonessa. Bottas putosi MM-sarjassa kolmanneksi Max Verstappenin voitettua GP:n ja ohitettua suomalaisen. Kimi Räikkönen ajoi maaliin 15:ntenä. Tulevana viikonloppuna on määrä ajaa Espanjassa.

Paralympialajit

Yleisurheilu: Myös ratakelaajat ovat mukana yleisurheilun superviikolla Turussa.

Joukkuepelit

Koripallo: Vuonna 2019 Suomi nousi EM-kisojen A-tasolle kaikissa naisten juniori-ikäluokissa, ja nyt naisten koripallon tasonnousu alkaa näkyä myös maajoukkuetasolla. Susiladies kohtasi viikonloppuna kahdesti vieraissa EM-kisojen vakiovieraan Latvian ja kirjautti molemmista otteluista voitot. Koriluvut merkittiin Suomen eduksi lauantaina 68-63 ja sunnuntaina 74-66.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta