Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.08.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus: Huipputulos Walesissa avasi Sami Välimäelle major-ovet

Vain yksi mies onnistui lyömään Sami Välimäen golfin Euroopan kiertueella Walesissa. Emil Ruusuvuori on edennyt jo 32 parhaan joukkoon uransa ensimmäisessä masters-turnauksessa Yhdysvalloissa. Kristian Pulli ylsi palkintosijaan Tukholman Timanttiliigassa.

Kesäolympialajit

Golf: Sami Välimäki jatkoi kovassa iskussa Euroopan kiertueella ottamalla kakkossijan Wales Openissa. Kakkossijallaan Välimäki lunasti myös paikan kauden toiseen major-turnaukseen, US Openiin, joka pelataan syyskuussa. Välimäki on kolmas suomalainen miespelaaja, joka on major-turnaukseen osallistumisoikeuden saanut. Tapio Pulkkasen pelit Walesissa päättyivät kahteen kierrokseen, Mikko Korhonen keskeytti vapaaehtoisesti jo avauskierroksen jälkeen. Euroopan kiertue jatkuu Britannissa tällä viikolla.

Naisten kauden ensimmäinen major-turnaus pelattiin samalla saarella; Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström jäivät cutiin. Naisten LPGA-kiertue jatkuu tällä viikolla Arkansasissa, ja ilmoittautuneiden listalla on myös Matilda Castrén. Euroopan kiertuetta jatketaan puolestaan Tshekissä.

Purjehdus: Oskari Muhonen voitti jo kolmannen kerran alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden finnjollassa. Regatta purjehdittiin Ranskassa.

Sulkapallo: Tokion olympiakisoihin tähdännyt Suomen naisten ykköspelaaja Airi Mikkelä ilmoitti päättävänsä uransa.

Tennis: Emil Ruusuvuori selvitti karsintojen kautta tiensä New Yorkissa pelattavan Cincinnatin masters-turnauksen pääsarjaan, ja myös pääsarjan avauskierroksella tuli voitto Yhdysvaltain Sebastian Kordasta. Toisella kierroksella haaste kasvaa, kun vastaan tulee maailmanlistan kasi, Italian Matteo Berrettini. Myös alemmat kiertueet palailevat hiljalleen koronatauolta, ja Anastasia Kulikovan on määrä pelata ITF-kiertuetta Italiassa tällä viikolla.

Yleisurheilu: Kristian Pulli leiskautti pituudessa kolmanneksi Tukholman Timanttiliigassa. Pullin paras hyppy kantoi 802. Myös Lotta Harala oli Tukholmassa mukana ja kirjautti varsinaisen Timanttiliigan ulkopuolella juostuissa pika-aidoissa kakkossijan ennätystään sivuavalla tuloksella 13,07. Annimari Korte oli aiemmin viikolla juoksemassa Unkarissa, josta oli tuomisena viides sija ajalla 13,09. Kemissä käydyissä nuorten SM-kisoissa saatiin yksi uusi keihäsmies 80 metrin kerhoon, kun Tino Mäkelä voitti alle 23-vuotiaiden mestaruuden tuloksellaan 80,11. Elina Lampela hyppäsi samassa sarjassa seivästä 440.

Ei-olympialajit

Formula 1: MM-sarja jatkuu yhden väliviikonlopun jälkeen Belgiassa viikonloppuna.

Rallicross: Niclas Grönholm ajoi MM-sarjan avauskilpailussa Ruotsissa neljänneksi lauantaina. Sunnuntaina Grönholmin taival tyssäsi välierävaiheeseen. MM-sarjan on määrä jatkua Kouvolassa viikonloppuna.

Paralympialajit

Yleisurheilu: SM-kisat kilpaillaan Turussa viikonloppuna.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta