Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.09.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 37/2020: Sanna Nuutinen taas kolmen joukkoon Euroopan kiertueella

Suomalaisgolfarien huippumenestys Euroopan kiertueella sai jatkoa, kun Sanna Nuutinen otti toisella kilpailuviikolla peräjälkeen kolmostilan Sveitsissä. Tulevalla viikolla Sami Välimäki tekee major-debyyttinsä Yhdysvalloissa. Henri Kontinen palaa ATP-kiertueelle Roomassa. Viikonlopusta on tulossa kiireinen moottoriurheilurintamalla, vaikka Formula 1:n MM-sarja on harvinaisella väliviikolla.

Kesäolympialajit

Beach volley: Tällä viikolla Latviassa pelataan EM-turnaus. Suomea edustavat parit Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Anniina Parkkinen ja Ida Sinisalo-Peltonen.

Golf: Sanna Nuutinen otti toisen perättäisen kolmossijansa Euroopan kiertueella, tällä kertaa Sveitsissä. Kuudesta suomalaisesta myös Elina Nummenpää (53:s) läpäisi cutin. Tällä viikolla pelataan Ranskassa ja LPGA-kiertuetta Portlandissa. Miesten Euroopan kiertueella Portugalissa Tapio Pulkkanen jakoi sijaa 36. Kalle Samooja ei läpäissyt cutia. Euroopan kiertue jatkuu Portugalissa, mutta maailman kerma – Suomen Sami Välimäki mukaan lukien – kokoontuu Yhdysvaltoihin pelaamaan kauden toista major-turnausta, Yhdysvaltain avoimia.

Purjehdus: Saksan Kielissä purjehdittiin perinteinen kansainvälinen regatta, jossa oli mukana lukuisia suomalaisia. Tuula Tenkanen oli suomalaisista parhaana seitsemäs laser radial -luokassa, jossa Monika Mikkola purjehti 32:nneksi. Nacra 17:ssä Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen sijoittuivat 14:nneksi, 49erFX:ssä Ronja Grönblom ja Veera Hokka 18:nneksi. Nuorista suomalaisista laser standard -purjehtijoista Nooa Laukkanen oli 20:s ja Valtteri Uusitalo 37:s.

Pyöräily: Jaakko Hänninen on ennen maanantain viimeistä etappia sijalla 23 Tirreno Adriatico -etappikilpailussa Italiassa. Paras etappisijoitus on tähän mennessä 26:s sunnuntaina ajetulla seitsemännellä etapilla.

Tennis: Emil Ruusuvuori taipui avauskierroksella massalla pelatussa ATP250-tason turnauksessa Kitzbühelissä Sveitsin Marc-Andrea Hüslerille (ATP-303). Harri Heliövaara taipui ukrainalaisparinsa kanssa nelinpelin avauskierroksella haastajatason turnauksessa Tšekissä. Tällä viikolla tositoimissa nähdään ensimmäistä kertaa koronatauon jälkeen Henri Kontinen, joka pelaa Jan-Lennard Struffin kanssa Rooman masters-turnauksen. Myös Anastasia Kulikova pelaa tällä viikolla, ITF-kiertueen W15-tason turnauksessa Portugalissa.

Uinti: Kansallinen kärkikaarti hyökkää olympiarajojen kimppuun lauantaina Espoossa järjestettävissä kilpailuissa.

Yleisurheilu: Lotta Harala kävi tiistaina Saksassa juoksemassa kansainvälisen kilpailun, jossa hänen aikansa 13,19 riitti pika-aitojen kolmossijaan. Alkuerissä Harala juoksi ajan 13,08, joka jäi sadasosan hänen ennätyksestään. Sara Kuivisto oli 800 metrillä viides ajalla 2.03,57. Kuivisto löysi kauden parhaan vauhtinsa perjantaina Slovakiassa juoksemalla Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi ennätyksellään 2.01,60. Ajalla irtosi toinen sija. Lassi Etelätalo heitti keihäässä viidenneksi Berliinissä sunnuntaina tuloksella 79,72.

Ei-olympialajit

Enduro: MM-sarja vuosimallia 2020 on määrä avata Ranskassa viikonloppuna.

Formula 1: Alfa Romeon Kimi Räikkönen avasi kauden pistetilinsä Mugellon radalla, kun hän sijoittui yhdeksänneksi. Valtteri Bottas toi Mercedeksensä maaliin toisena ja kirjautti kauden seitsemännen palkintokorokesijoituksensa yhdeksässä kilpailussa.

Ralli: MM-sarja jatkuu tällä viikolla Turkissa.

Rallicross: Viikonloppuna jatketaan MM-sarjaa Latviassa.

Suunnistus: Olli Ojanaho ja Maija Sianoja juhlivat mestaruuksia pitkien matkojen SM-kilpailussa Siikaisilla. Tällä viikolla käydään vielä sprintin SM-kisat Salossa.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Alle 21-vuotiaiden maajoukkue kärsi neljännen perättäisen tappionsa EM-karsinnoissa tiistaina, kun vastassa oli kotona Ukraina. Tappio maalein 0-2 vei Suomen mahdollisuuden selviytyä EM-lopputurnaukseen.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta