Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.09.2020 | Olympiakomitea

St1 ja Olympiakomitea ilmastoyhteistyöhön

Energiayhtiö St1 ja Olympiakomitea ovat aloittaneet kolmevuotisen ilmastoyhteistyön. Kumppanien tavoitteena on kehittää yhdessä suomalaisia ilmastotekoja, jotka vastaavat konkreettisesti globaaleihin ilmastohaasteisiin. Sopimuksen myötä St1 on yksi Olympiajoukkueen pääkumppaneista kuluvana vuonna sekä olympiavuosina 2021 ja 2022.

St1:n ja Olympiakomitean vaikutuspiireihin kuuluu miljoona suomalaista päivittäin. Ilmastoyhteistyön ajatus syntyi halusta valjastaa tämän yhteisön voima ilmastotekoihin, joita jokainen kansalainen voi tehdä.

– Urheilumaailmaa on haastettu jo pitkään ilmastokysymyksissä; harjoittelumatkat ja tapahtumat aiheuttavat päästöjä. Samoin esimerkiksi autoilun päästöt puhuttavat. Onkin tärkeää, että jokainen yrittää pienentää hiilijalanjälkeään omassa arjessaan ja olemme jo pitkään jo etsineet kumppania, joka voisi laajentaa osaamistamme ilmastokysymyksissä ja vastuullisuusasioissa. St1 tuo meille tätä syväosaamista ja laajentaa siten kumppanuuspalettiamme hienosti. St1:n pitkäjänteinen yhteistyö Hiihtoliiton pääyhteistyökumppanina on luonteva pohja yhteistyön laajentamiselle. Huoli lumettomista talvista on meille kaikille yhteinen, sanoo Olympiakomitean kaupallinen johtaja Samuli Vasala.

Kumppanien yhteisen näkemyksen mukaan on tärkeää, että ihmiset myös haastetaan kasvattamaan hiilikädenjälkeään ilmastoteoilla, joilla on konkreettinen ja mitattava positiivinen vaikutus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

– Kehitys- ja yhteistyöhankkeissamme kehitämme yhtiönä uusia energiaratkaisuja kestävän hiilikierron edistämiseksi. Pilotoimme hiilensidontaa metsittämällä Marokossa sekä tutkimme polttonesteiden valmistusta talteen otetusta hiilidioksidista. Olemme ylpeitä, että saimme Olympiakomitean kumppaniksemme ja pääsemme yhdessä tuomaan ilmastotekoja myös jokaisen suomalaisen ulottuville, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari St1:ltä.

St1 ja Olympiakomitea ovat aloittaneet ilmastotekojen suunnittelun ja niiden on tarkoitus toteutua vuosina 2021-2022.

 

Lisätietoja

St1 Oy, myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari, puh. 044 741 2796
Suomen Olympiakomitea, kaupallinen johtaja Samuli Vasala, puh. 044 3586578

 

St1 on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1300 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on 770 henkilöä. www.st1.fi

Suomen Olympiakomitea on suomalaisten urheilun lajiliittojen kattojärjestö, jonka tarkoituksena on edistää liikuntaa, urheilua ja kansalaistoimintaa sekä vastata huippu-urheilun valtakunnallisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Olympiakomitea valitsee myös Suomea edustavan joukkueen olympialaisiin sekä vastaa joukkueen toiminnasta olympialaisista. www.olympiakomitea.fi