Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.09.2020 | Olympiakomitea

Tartuntatautilain uudistus on tarpeen – urheilun haitat minimoitava

Olympiakomitea pitää tartuntatautilain uudistusta tervetulleena, mutta muistuttaa samalla, että haitat urheilulle ja liikunnalle tulee pitää mahdollisimman vähäisinä. Olympiakomitea lausui 25.9. yhdessä muiden urheilujärjestöjen kanssa sosiaali- ja terveysministeriölle tartuntatautilain muuttamisesta.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen pitää olennaisena ehkäisytoimien turvallista soveltamista.

– Urheilun ja liikunnan saralla ollaan valmiita tekemään kaikki tarvittava Covid-19-taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Tartuntatautilain uudistus tuo tähän uusia mahdollisuuksia. Samalla on annettava arvo urheilulle ja soveltaa turvallisesti pandemian leviämisen ehkäisyn tavoitetta. Esimerkiksi nykyisiä rajoituksia voitaisiin lieventää liittyen niihin yleisötapahtumiin, joissa ei ole havaittu merkittäviä altistuksia. Lisäksi tulisi olla mahdollista poiketa rajoituksista, jos esimerkiksi yleisöltä pystytään tarkistamaan tuore negatiivinen koronatestitulos, Salonen kuvaa lausunnon avainkohtia.

Lausunnossa tuodaan esille myös urheilijoiden liikkumiseen liittyviä näkökohtia.

”Kansainvälisen tason ulkomaisten urheilijoiden ja joukkueiden matkustamista Suomeen sekä suomalaisten matkustamista ja paluuta Suomeen tulee helpottaa ottaen huomioon urheilun erityispiirteet, kuten kilpailutoiminnan luonne, kilpailujen- ja sarjojen keskeytymättömyys ja niin edelleen. Urheilun itseis- ja viihdearvo ovat tärkeitä kansalaisille koronan runtelemina aikoina. Urheilijoiden turvallinen liikkuvuus on riittävillä varotoimilla varmistettavissa” lausunnossa todetaan.

Olympiakomitea antoi yhdessä muiden urheilutoimijoiden kanssa lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle 25.9. Lausunnon allekirjoittivat Olympiakomitean lisäksi Jääkiekkoliitto, Koripalloliitto, Lentopalloliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Ski Sport Finland, Uimaliitto, Urheiluopistojen yhdistys ja Voimisteluliitto.

Voit tutustua lausuntoon kokonaisuudessaan täällä.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Mikko Salonen, p. 040 541 0295

Erityisasiantuntija Petri Heikkinen, p. 040 162 5522

Lue lisää aiheesta