Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.09.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 39/2020: Valtteri Bottas palasi voittokantaan Venäjän GP:ssä

Voitto Venäjän GP:ssä oli Valtteri Bottakselle kauden toinen Formula 1:n MM-sarjassa. Henri Ruoste toi lupaavia tuloksia Saksasta. Myös talvilajien kausi 2020-2021 saatiin käyntiin. Alkaneella viikolla suomalaisia on kamppailemassa muun muassa purjehduksen EM-mitaleista, pyöräilyn Italian ympäriajossa ja tenniksen Ranskan avoimissa.

Kesäolympialajit

Ampumaurheilu: Tommi Takanen (120+55) sijoittui parhaana suomalaisena toiseksi skeetin Nasta GP -kilpailussa Hyvinkäällä. Myös viidenneksi sijoittunut Lari Pesonen rikkoi peruskilpailussa 120 kiekkoa.

Golf: Mikko Korhonen päätti kuukauden pelitaukonsa Euroopan kiertueella pelaamalla Irlannin avoimet. Tauko näkyi vielä peliesityksissä, sillä Korhonen jäi ulos viikonlopun kierroksilta. Tällä viikolla ET:llä pelataan rahakas Skotlannin avoimet. Naisten LPGA-kiertue jatkuu LPGA Classicilla New Jerseyssä.

Purjehdus: Itävallassa purjehditaan tällä viikolla nacra 17 – ja 49er FX -luokkien Euroopan mestaruuksista. Nacrassa Suomea edustavat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen, 49er FX:ssä parit Ronja Grönblom ja Veera Hokka sekä Noora Ruskola ja Mikaela Wulff.

Pyöräily: Pyöräilyn Italian ympäriajo käynnistyy lauantaina. Kilpailuun tuo suomalaisväriä Jaakko Hänninen.

Ratsastus: Henri Ruoste ylsi neljännelle sijalle kouluratsastuksen neljän tähden GP-kilpailussa Hagenissa ratsullaan Kontestro DB. Emma Kanerva ja Dambacu NL sijoittuivat 12:nneksi. Perjantain karsinnassa Ruoste oli seitsemäs ja Kanerva 11:s.

Tennis: Emil Ruusuvuoren pelit kauden kolmannessa Grand Slam -turnauksessa, Ranskan avoimissa päättyivät avauskierroksella tappioon isäntämaan Benjamin Bonzille (ATP-226) erin 1-3. Anastasia Kulikova ylsi välieriin asti ITF-kiertueen W15-tason turnauksessa Portossa. Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen taipuivat saman tason miesten turnauksessa avauskierroksella, Eero Vasa ei läpäissyt karsintaa. Nelinpelissäkään viikko ei tarjonnut suomalaismenestystä, sillä Portugalissa niin Niklas-Salmisen kuin parina pelanneiden Virtasen ja Vasan taival tyssäsi heti avauskierroksella – kuten myös Fabio Fogninin kanssa pelanneella Henri Kontisella ATP-turnauksessa Hampurissa. Kontinen on Ranskan avoimissa mukana Jan-Lennard Struffin parina.

Talviolympialajit

Taitoluistelu: Kansainvälinen kilpailukausi käynnistyi Saksan Oberstdorfissa. Jenni Saarinen ylsi naisissa kolmanneksi Nebelhorn Trophy -kilpailussa yhteispistein 163,87. Valtter Virtanen oli miehissä 13:s pistein 174,91.

Ei-olympialajit

Enduro: Eero Remes nappasi Enduro GP -sarjassa sijoitukset 13 ja 21, kun MM-sarja jatkui viikonloppuna Italiassa. Junioreissa Roni Kytösen vauhti riitti sijoille neljä ja viisi.

Formula 1: Valtteri Bottas ajoi kauden toisen voittonsa Venäjän MM-osakilpailussa ja vankisti otettaan MM-sarjan kakkospaikasta. Kimi Räikkönen ajoi maaliin sijalla 14.

Rallicross: MM-sarjaa jatketaan viikonloppuna kahden osakilpailun verran Belgiassa.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta