Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
Blogi
02.10.2020 | Blogi

Rainer Anttila: Miksi ihmeessä Suomisportin seurapalvelu?

Maailma muuttuu ja megatrendit kuljettavat meitä. Urheiluseurankin on reagoitava muutoksiin, jos se haluaa kehittyä tai edes pitää yllä nykyistä toiminnan tasoa. On myös ihan okei valita, ettei muututa. Silloin on vain tiedostettava, että kuihtumisen kierre on väistämätön.

Megatrendejä vastaan ei kannata taistella. Katsokaa vaikka lapsia ja nuoria: heidän kätensä jatke on mobiililaite, jolla he hoitavat kaiken tärkeän elämässään. Ja jos jokin ei ole mobiilissa, se ei ole tärkeää.

Toimivaa ja turvallista teknologiaa nyt ja tulevaisuudessa

Suomisportin seurapalvelu on vastaus digitalisaatioon haasteeseen. Olympiakomitea on tehnyt seuroille riskittömän matalan kynnyksen palvelun, jonka avulla seuran arjen hallinnointia digitalisoidaan – eli siis helpotetaan. Seurapalvelussa on käytetty viimeistä teknologiaa, jonka osaava kumppanimme Vincit Oyj toteuttaa. Ison yrityksen osaamiseen voi nojata nyt ja tulevaisuudessa.

Luottamuksemme ei perustu vain omaan uskoomme vaan myös ulkopuolisen arvioijan sanaan, sillä Nixu Oyj tekninen tietoturvatarkastus on juuri päättynyt. Tekniikka toimii ja palvelun tietoturva on tarkastettu. Samaan hengenvetoon on muistettava, että tekniikka kehittyy koko ajan. Vastaavaa arviointia tehdään säännöllisesti myös tulevaisuudessa.

Sporttitili helpottaa arkea

Suomisport seurapalvelun perusidea on hallinnoida henkilökohtaisen Sporttitilin kautta omia, huollettavien tai vaikka seuran asioita. Kaiken ytimessä on minun datani, my data, nykyaikaisen tietosuoja-ajattelun mukaisesti. Minä itse hallinnoin omia tietojani ja toimin aina tunnistetusti palvelussa. Tiedän reaaliajassa mitä tietoja minusta on Suomisportissa sekä missä hyvänsä Suomisportin ekosysteemin palvelussa. Toisaalta voin myös luottaa, että kaikki ne henkilöt, jotka toimivat Suomisportissa, tiedetään aina. Kaikesta jää jälki järjestelmään.

Parhaimmillaan seurapalvelun kautta perhe voi hallinnoida kaikkea omaa liikuntaansa ja urheiluansa yhdestä paikasta eli omasta mobiilisovelluksestaan. Perheiden arki helpottuu ja hyvinvoivan perheen tai hyvinvoivan jäsenen on helppo toimia järjestäytyneessä seurassa. Toisin on kiireisen, järjestelmien sekamelskassa harhailevan ihmisen arjen laita.

Muutoksen teemme me

Tekniikka ja ohjelmistot ovat hyvä renki. Viimekädessä kaiken ratkaisee kuitenkin isäntä eli me ihan tavalliset ihmiset. Otammeko ylipäänsä uuden yhteisen Suomisport seurapalvelun käyttöön vai menemmekö kuten ennenkin? Käytämmekö uutta seurapalvelua tai vanhoja ohjelmia vastuullisesti, kuten on tarkoitus? Kunnioitammeko henkilön tietosuojaa vai oikaisemmeko siinä, kun jäsenistö ei tähän ennenkään ole puuttunut?

 

Tulevat Suomisportin webinaarit ja ilmoittautumislinkit:

Lisätietoa: Suomiport.fi/seurapalvelu

Rainer Anttila

järjestöpäällikkö

jäsenpalvelut ja hyvä hallinto

0407164900

Lue lisää aiheesta