Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.10.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 40/2020: Kurtbay ja Järvinen purjehtivat pistesijoille EM-regatassa

Kaikki kolme suomalaisvenekuntaa purjehtivat 13 parhaan joukkoon Itävallan EM-regatassa. Harri Heliövaara juhli vuoden toista turnausvoittoaan ATP-haastajakiertueella Italiassa. Kalle Samooja murtautui kymmenen parhaan joukkoon golfin Euroopan kiertueella. Jaakko Hännisen Italian ympäriajo on lähtenyt käyntiin epäonnisesti. Tällä viikolla tositoimissa nähdään muun muassa Huuhkajat.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (valitse Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

Golf: Kalle Samooja oli parhaana suomalaisena yhdeksäs Euroopan kiertueen isossa turnauksessa Skotlannissa. Mikko Korhonen jakoi sijaa 48 ja Sami Välimäki sijaa 63, Tapio Pulkkanen jäi täpärästi cutiin. Kiertue jatkuu tällä viikolla Englannissa. Matilda Castrén pelasi sijalle 58 LPGA-kiertueen osakilpailussa New Jerseyssä. Tällä viikolla Castrén tekee kahdeksantena suomalaisnaisena major-debyyttinsä PGA Championshipissä.

Judo: Pitkään ottelutoiminnasta sivussa olleet judokat pääsivät tositoimiin kansallisissa mestaruuskilpailuissa Orimattilassa. Maajoukkueesta tutut nimet olivat vahvoilla, sillä SM-kultaa juhlivat muun muassa Martti Puumalainen yli satakiloisissa, Aku Laakkonen 81-kiloisissa ja Emilia Kanerva 63-kiloisissa. Nuorisokaartista säväytti erityisesti vuonna 2003 syntynyt Pihla Salonen, joka voitti 52-kiloisten sarjan.

Karate: Myös karatessa päästiin palaamaan kilpailutoimintaan kansallisella näyttämöllä, Finnish Openissa Tampereella. K1-kiertuetta kiertäneistä suomalaisurheilijoista Titta Keinänen voitti yli 61-kiloisten ja Tuomas Suur-Inkeröinen alle 75-kiloisten sarjan.

Nykyaikainen viisiottelu: Tokion olympiakisoihin tähtäävä Laura Salminen kilpaili ensimmäisen kerran koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen SM-kisoissa Hämeenlinnassa. Tuloksena oli uran kahdeksas Suomen mestaruus.

Purjehdus: Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat kahdeksanneksi nacra 17 -luokan EM-regatassa Itävallassa. EM-kisassa pari oli vielä pykälää korkeammalla, sillä edelle ehti yksi argentiinalaispari. 49er FX:ssä Ronja Grönblom ja Veera Hokka sijoittuivat 12:nneksi ja Noora Ruskola ja Mikaela Wulff 13:nneksi. Tällä viikolla EM-mitalit ovat jaossa laser-luokissa Puolassa.

Pyöräily: Jaakko Hännisen kilpailu maantiepyöräilyn Italian ympäriajossa on käynnistynyt epäonnisesti, sillä hän on kaatunut molemmilla etapeilla. Hännisen sijoitus avausviikonlopun jälkeen on 98:s.

Olympiasoutu: Kansainvälinen kilpailukausi alkaa ja huipentuu samalla kertaa, kun EM-mitaleista kilpaillaan tällä viikolla Puolassa. Yksiköissä Suomea edustavat Robert Ven ja Eeva Karppinen, kaksikoissa Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen sekä kevyessä pariairokaksikossa Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi.

Tennis: Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin turnaus Ranskan avointen nelinpelissä päättyi heti avauskierroksella. Harri Heliövaara sen sijaan juhli puolalaisparinsa Szymon Walkowin kanssa haastajatason turnausvoittoa Italiassa. Heliövaara jatkaa suoraan Barcelonaan saman tason turnaukseen. Patrik Niklas-Salminen ylsi ITF-kiertueen M25-tason turnauksessa Portugalissa kaksinpelissä toiselle kierrokselle ja nelinpelissä välieriin australialaisparinsa Dayne Kellyn kanssa. Eero Vasan turnaus päättyi jo karsintoihin – kuten myös Anastasia Kulikovalla naisten puolella. Niklas-Salminen ja Vasa jatkavat tällä viikolla Portugalissa, tällä kertaa M15-tason turnauksessa.

Talviolympialajit

Taitoluistelu: Emmi Peltonen kirjautti yhteispisteet 167,57 Porissa luistellussa SM-valintakilpailussa ja voitti naisten yksinluistelun yli 28 pisteen erolla Laura Karhuseen. Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis (184,30) peittosivat viime talven EM-edustajat Yuka Oriharan ja Juho Pirisen (162,30).

Paralympialajit

Triathlon: Paratriathlonin maailmancupia on määrä kilpailla Portugalissa viikonloppuna. Suomalaisista Jussi Lotvonen on ilmoittautunut PTS4-luokkaan.

Ei-olympialajit

Formula 1: MM-sarja jatkuu väliviikon jälkeen Saksassa Nürburgringin radalla.

Squash: Suurin osa naisten kotimaisista huipuista oli pelaamassa turnauksen Espoossa viikonloppuna. Emilia Soini voitti finaalissa Riina Koskisen.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Huuhkajat kokoontuu tällä viikolla yhteen. Keskiviikkona edessä on harjoitusottelu Puolassa, sunnuntaina Uefan Kansojen liigan kotiottelu Bulgariaa vastaan. Pikkuhuuhkajat puolestaan kohtaa Pohjois-Irlannin perjantaina.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta