Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.10.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 41/2020: Matilda Castrén säväytti major-debyytissään

Suomalaisgolfarien vahva vuosi sai jatkoa. Emil Ruusuvuori pelasi itsensä pääsarjaan Kölnin ATP-turnauksessa. Huuhkajat sai opetuksen Puolalta harjoitusottelussa, mutta Bulgaria kaatui varmasti Kansojen liigan kotiottelussa. Alppihiihdon maailmancup käynnistyy Söldenistä viikonloppuna.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

Golf: Matilda Castrén teki kahdeksantena suomalaisnaisena major-debyyttinsä PGA Championshipissä Philadelphiassa. Debyytti sujui mainiosti, sillä tuloksena oli sijoitus 23, mitä paremmin naisten major-turnauksissa on suomalaisista onnistunut vain Minea Blomqvist-Kakko. Miesten Euroopan kiertueella Sami Välimäki jatkoi vahvaa läpimurtokauttaan sijoittumalla 13:nneksi rahakkaassa osakilpailussa Englannissa. Kalle Samooja oli 48:s, Tapio Pulkkanen 54:s ja Mikko Korhonen jäi lyönnin erotuksella ulos viikonlopun kierroksilta. Edessä Euroopan kiertueella on finaaliturnauksen lisäksi enää neljä pienemmän kokoluokan kilpailua, joista seuraava pelataan tällä viikolla Skotlannissa.

Purjehdus: Kaarle Tapper on parhaana suomalaisena sijalla 14 alkuviikolla huipentuvassa laser standard -luokan EM-regatassa Puolassa. Nuoret haastajat Nooa Laukkanen ja Valtteri Uusitalo purjehtivat sijoilla 45 ja 46. Laser radialissa kilpailu on ollut vaikea Monika Mikkolalle ja Tuula Tenkaselle; naiset ovat kuuden lähdön jälkeen sijoilla 27 ja 32.

Pyöräily: Jaakko Hänninen polkee yhdeksän etapin jälkeen sijalla 50 maantiepyöräilyn Italian ympäriajon kokonaiskilpailussa, kun maanantaina on edessä ensimmäinen välipäivä. Hännisen paras etappisijoitus on tähän mennessä 33:s.

Olympiasoutu: C-finaalit tulivat tutuiksi suomalaissoutajille EM-kisoissa Puolassa. Yksiköissä Eeva Karppinen oli C-finaalin toinen ja Robert Ven neljäs, joten kokonaissijoituksiksi tulivat 14:s ja 16:s. Täsmälleen samat sijat nappasivat kaksikoissa Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi (kevyt) sekä Joel Naukkarinen ja Olli-Pekka Karppinen.

Ratsastus: Elmo Jankari sijoittui ratsullaan Soraya kolmanneksi kenttäratsastuksen neljän tähden lyhyessä kilpailussa Puolan Strzegomissa. Duchéss Desiréellä Jankarin sijoitus oli kymmenes. Pitkässä kilpailussa Sanna Siltakorpi oli Bofey Clickin kanssa 12:s.

Tennis: Emil Ruusuvuori selvitti Kölnin ATP250-turnauksen karsinnat ja pelaa tällä viikolla pääsarjassa. Harri Heliövaaran vahva vire haastajakiertueella jatkui, kun hän eteni Alex Lawsonin kanssa finaaliin Barcelonassa. Tällä viikolla Heliövaara pelaa Lissabonissa. Patrik Niklas-Salminen eteni puolivälieriin asti ITF-kiertueen M15-tason turnauksessa Portugalissa. Eero Vasa taipui niukasti viimeisellä karsintakierroksella. Tällä viikolla tositoimissa on myös Otto Virtanen, joka pelaa ITF-kiertueen M25-tason turnauksen Ranskassa.

Talviolympialajit

Alppihiihto: Maailmancup-kausi käynnistyy viikonloppuna Itävallan Söldenistä. Ohjelmassa on sekä miesten että naisten suurpujottelut, ja Suomea kilpailussa edustavat Samu Torsti ja Riikka Honkanen.

Paralympialajit

Triathlon: Jussi Lotvonen ylsi PTS4-luokassa kolmanneksi maailmancupin osakilpailussa Portugalissa.

Ei-olympialajit

Formula 1: Valtteri Bottaksen paalupaikka jäi laihaksi lohduksi, kun hänen kilpailunsa jäi kesken MM-sarjan osakilpailussa Nürburgringin radalla. Kimi Räikkönen ajoi maaliin 12:ntena.

Ralli: Teemu Suninen ajoi viidenneksi ja WRC3-luokan Hyundaita kuljettava Jari Huttunen kahdeksanneksi Sardinian MM-rallissa. Esapekka Lapin ja Kalle Rovanperän matkanteko jäi kesken.

Rallicross: MM-sarja jatkuu Espanjassa viikonloppuna.

Squash: Emilia Soini taipui avauskierroksella maailmankiertueen platinatason turnauksessa Egyptissä.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Huuhkajat koki murskaavan vierastappion maalein 1-5 harjoitusottelussa Puolassa keskiviikkona. Sunnuntaina oli jaossa Kansojen liigan pisteitä, ja Huuhkajat tekikin komean ryhtiliikkeen, kun Bulgaria kaatui Olympiastadionilla maalein 2-0. Keskiviikkona vastassa on Irlanti. Pikkuhuuhkajat katkaisi neljän ottelun tappioputkensa EM-karsinnoissa lyömällä Pohjois-Irlannin vieraissa 3-2. Tiistaina Suomi kohtaa vieraissa Tanskan.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta