Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
Blogi
22.10.2020 | Blogi

Eija Alaja: Laadukas seura kehittyy ja pärjää hyvin nyt ja tulevaisuudessa

Suomessa on lähes 10 000 urheiluseuraa, jotka tarjoavat monipuolista toimintaa. Se tarkoittaa valtavaa määrää lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka käyvät treeneissä useasti joka viikko. Myös seurojen kirjo on valtava, on isoja ja pieniä seuroja, yhden ja monen lajin seuroja, vapaaehtoisesti ja päätoimisesti johdettuja, huippu-, kilpailu- tai harrastustoimintaa tarjoavia seuroja, ja niin edelleen. Seuroilla voi on monenlaisia profiileja ja tavoitteita.

Mitä urheiluseuralta tänä päivänä vaaditaan, että seura voi loistaa urheiluseurojen tähtitaivaalla?

Nykyisin useista käyttämistämme palveluista kysytään palautetta: Mitä mieltä olit, suosittelisitko kaverillesi ja tuletko uudelleen. Palautteita käytetään toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Näin tehdään myös hyvin toimivassa urheiluseurassa; Kysytään osallistujien mielipiteitä ja osallistetaan rakentamaan parempaa ja liikkujien tarpeita vastaavaa urheiluseuraa. Tämä edellyttää jatkuvaa peiliin katsomista ja halua kehittämiseen.

Tähtiseura-ohjelma auttaa kehittämään seuraa

Tähtiseura-ohjelma on rakennettu seuroille, jotka haluavat kehittää toimintaansa. Ohjelma on luotu yhdessä laajan ammattilaisten joukon kanssa. Mukana ovat olleet mm. lajiliitot, aluejärjestöt, seuratoiminnan tutkijat ja kansainväliset mallimaat. Tavoitteena on ollut koota sellaiset seuratoiminnan peruspilarit yhden ohjelman alle, jonka varassa hyvin toimiva urheiluseura kasvaa ja kehittyy jatkuvasti huomioiden seuran oma toimintaympäristö ja sen asettamat vaatimukset.

Digitaalinen työkalu toimii karttana

Seuran apuna kehittämisessä toimii digitaalinen ja seuroille räätälöity verkkopalvelu, joka ohjaa toiminnan kehittämisessä. Palvelu on osa digitaalista Suomisport Seurapalvelua, joka tarjoaa työkaluja seuran hallintoon, maksuliikenteen seurantaan, ryhmien ja tapahtumien hallintaan sekä kehittämiseen. Tähtiseura-verkkopalvelun lisäksi Suomisport Seurapalvelusta löytyy myös OKM:n seuratuen hakupalvelu. Tämän vuoden seuratuki avautuu haettavaksi viikoilla 46-50. OKM julkaisee tarkat päivät lähiaikoina.

Tule kuulemaan ja oppimaan!

Suomisport digitietoisku tarjoaa seuroille eväitä pohtia digitaalista muutosta seurassa. Tule kuuntelemaan miten seuranne voi olla mukana kehityksen aallonharjalla. Tulevat tietoiskut ja ilmoittautumislinkit:

 

Tähtiseuratukiklinikoista saatte eväitä kehittämiseen digitaalisen alustan avulla. Tulevien klinikoiden aikataulut löydät alta. Lue lisää täällä ja ilmoittaudu mukaan.

  • 19.11. klo 15-16
  • 14.12. klo 17-18

Seuratuen alueelliset infotilaisuudet löydät tämän linkin takaa (aukeaa uuteen ikkunaan)

Tehdään yhdessä suomalaisesta urheiluseuratoiminnasta entistä vahvempaa! Meillä Olympiakomiteassa on tavoitteena tukea seuroja toiminnan kehittämisessä ja digitaalisuuden haltuun ottamisessa. Juuri näistä on kyse niin Tähtiseura-ohjelmassa kuin Suomisport Seurapalvelussa.

Eija Alaja

asiantuntija

seuratoiminta

0400617531