Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.10.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 43/2020: Valtteri Bottas jo yhdeksännen kerran palkintokorokkeelle tällä kaudella

Matilda Castren ylsi ensimmäistä kertaa urallaan kymmenen parhaan joukkoon LPGA-kiertueella. Jaakko Hänninen ajoi neljäntenä suomalaisena miehenä läpi suuren ympäriajon, kun Italian ympäriajo päättyi sunnuntaina. Valtteri Bottas ylsi jo yhdeksännen kerran tällä kaudella palkintokorokkeelle – ja kymmenes on tähtäimessä Imolassa viikonloppuna.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

Golf: Matilda Castren jatkoi nousujohteista syyskauttaan LPGA-kiertueella yltämällä uransa parhaaseen sijoitukseen, jaettuun kahdeksanteen, Greensborossa. Tiia Koivisto puolestaan lunasti täyden pelioikeuden ensi vuoden Euroopan kiertueelle, kun hän varmisti päätösosakilpailun kakkossijallaan haastajakiertueen kokonaiskilpailun voiton Espanjan Malagassa. Miesten Euroopan kiertueella Italiassa Tapio Pulkkanen ylsi kilpailun ainoana suomalaisena sijalle 39. Seuraavat pari viikkoa Euroopan kiertuetta pelataan Kyproksella.

Miekkailu: Kasper Roslander ja Ilona Syvälä voittivat kalpamiekkailun Suomen mestaruudet Helsingissä.

Pyöräily: Jaakko Hänninen sai 3360 kilometrin urakkansa päätökseen Italian ympäriajossa sunnuntaina. Joona Laukan, Kjell Carlströmin ja Jussi Veikkasen jälkeen neljäntenä suomalaismiehenä yhden suurista ympäriajoista läpi ajanut Hänninen sijoittui kokonaiskilpailussa 73:nneksi ja nuorten kilpailussa 23:nneksi.

Pöytätennis: Benedek Oláhin kauden Ranskan Pro A -liigassa oli määrä käynnistyä jo menneen viikon tiistaina, mutta avausottelu siirtyi koronavirusepäilyn takia. Perjantaina päästiin tositoimiin; Oláh taipui sekä Omar Assarille (ITTF-ranking 38) että Cédric Nuytinckille (ITTF-ranking 71).

Ratsastus: Rion olympiaedustaja Elmo Jankari sijoittui hevosellaan Soraya 21:nneksi Ranskan Paussa. Kyseessä oli kenttäratsastuskauden ainoa viiden tähden kilpailu, joka pystyttiin järjestämään.

Sulkapallo: Pajulahdessa pelataan torstaista lähtien nuorten Euroopan mestaruuksista.

Tennis: Emil Ruusuvuori selvitti karsinnat Antwerpenin ATP250-turnaukseen, mutta pääsarjassa tie nousi pystyyn heti avauskierroksella Ison-Britannian Cameron Norrien (ATP-70) käsittelyssä. Belgiasta Ruusuvuoren tie vei Kazakstaniin, jossa hän on raivannut tiensä voiton päähän pääsarjasta saman tason kilpailussa. Laura Hietaranta palasi ITF:n juniorikiertueelle pitkäksi venyneen koronatauon jälkeen ja ylsi ykköstason turnauksessa Bulgariassa välieriin sekä kaksin- että nelinpelissä. Tällä viikolla tositoimissa nähdään myös Patrik Niklas-Salminen ja Anastasia Kulikova, jotka pelaavat ITF-kiertueen alemman kategorian turnauksissa.

Uinti: Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen jatkavat kansainvälistä ISL-uintiliigaa Budapestissä alkuviikolla.

Ei-olympialajit

Formula 1: Valtteri Bottas ajoi maaliin toisena Portugalin GP:ssä kirjauttaen jo kauden yhdeksännen palkintokorokesijoituksensa. Kilpailun alkupuolella säväyttänyt Kimi Räikkönen jäi niukasti MM-pisteiden ulkopuolelle sijoittuen 11:nneksi. MM-sarja jatkuu tällä viikolla Imolassa.

Joukkuepelit

Jalkapallo: Naisten maajoukkue pääsee jatkamaan koronaviruksen takia pitkään tauolla ollutta EM-karsintaansa tiistaina. Vastassa tärkeässä kotiottelussa on Skotlanti, jota Helmarien päävalmentaja Anna Signeul on aiemmin luotsannut.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta