Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.11.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 44/2020: Kalle Samooja, Henri Ruoste, Emil Ruusuvuori, Helmarit… – suomalaiset kovassa iskussa kansainvälisillä kilpakentillä

Viikko 44 piti sisällään kovaa kansainvälistä suomalaismenestystä muun muassa golfissa, ratsastuksessa, tenniksessä ja jalkapallossa. Alkavalla viikolla joukkuepelit ovat näkyvässä osassa, sillä Leijonien EHT-avauksen lisäksi Suomi aloittaa futsalin MM-jatkokarsinnat ja käsipallon EM-karsinnat.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Kesäolympialajit

Ampumaurheilu: Emmi Hyrkäs tähtäsi selvään voittoon kansallisessa ilmakiväärikilpailussa Loviisassa. Voittotulos oli 621,8.

 Golf: Peräti kaksi suomalaista oli voittokamppailussa viimeisellä kierroksella Euroopan kiertueella Kyproksella. Kalle Samooja taipui lopulta voittouusinnan jälkeen toiseksi ja Sami Välimäki oli kuudes. Mikko Korhonen (17:s) ja Tapio Pulkkanen (58:s) täydensivät suomalaismenestystä. Euroopan kiertue jatkuu Kyproksella tälläkin viikolla. Naisten Euroopan kiertueen kiireinen marraskuu käynnistyy Dubaista.

Judo: Kroatiassa käydään tällä viikolla alle 21-vuotiaiden EM-kisat.

Ratsastus: Suomelle olympiapaikan kouluratsastukseen hankkinut Henri Ruoste juhli ratsullaan Kontestro DB sekä grand prix -luokan että grand prix special -luokan voittoja viikonloppuna neljän tähden kilpailuissa Saksan Oldenburgissa.

Sulkapallo: Suomen joukkue taipui Saksalle ja Tanskalle, joten voitto Färsaarista ei enää auttanut jatkopaikkaan nuorten EM-joukkuekilpailuissa Pajulahdessa. Maanantaina käynnistyvät henkilökohtaiset sarjat.

Tennis: Emil Ruusuvuori eteni karsintojen kautta välieriin asti ATP250-tason turnauksessa Kazakstanissa, mikä on Ruusuvuoren ammattilaisuran paras saavutus tähän mennessä. Samalla Ruusuvuoren ranking nousi riittävästi takaamaan suoran paikan tammikuussa pelattaviin Australian avoimiin. Patrik Niklas-Salminen taipui avauskierroksella ITF-kiertueen M15-tason turnauksessa Ranskassa. Anastasia Kulikova koki saman kohtalon naisten saman tason turnauksessa Portugalissa. Laura Hietaranta puolestaan taipui kaksinpelissä toisella ja nelinpelissä ensimmäisellä kierroksella ykköskategorian junioriturnauksessa Espanjassa. Tällä viikolla tositoimissa on Harri Heliövaara haastajaturnauksessa Saksassa.

Uinti: Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen jatkoivat kansainvälistä ISL-uintiliigaa Budapestin lyhyellä radalla maanantaina. 50 metrin rintauinnissa Hulkko oli toinen ajallaan 29,51 Jenna Laukkasen (29,95) säestäessä nelossijallaan. 200 metrillä Hulkko oli kuudes (2.23,15) ja Laukkanen seitsemäs (2.23,23). Tiistaina Hulkko oli satasella kolmas ajallaan 1.04,62 Laukkasen (1.04,97) yltäessä neljänneksi. Laukkanen ui myös sadan metrin sekauinnin sijoittuen neljänneksi ajallaan 59,07.

Ei-olympialajit

Enduro: MM-sarjan on määrä jatkua Portugalissa viikonloppuna.

Formula 1: Molemmat suomalaiset ajoivat MM-pisteille Imolan osakilpailussa. Valtteri Bottas oli toinen, Kimi Räikkönen yhdeksäs.

Joukkuepelit

Futsal: Suomi kohtaa kaksiosaisessa MM-jatkokarsinnassa Serbian. Ensimmäinen osaottelu pelataan perjantaina Serbiassa.

Jalkapallo: Naisten maajoukkue otti ison harppauksen kohti kesälle 2022 siirrettyä EM-lopputurnausta lyömällä karsintaottelussa Helsingissä lohkoon ykköskorista arvotun Skotlannin 1-0. Suomella on viidestä ottelusta kasassa 13 pistettä. Lohkovoittaja ja kolme parasta lohkokakkosta selviytyvät suoraan EM-kisoihin, loput lohkokakkoset menevät jatkokarsintoihin. HJK kohtaa naisten Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella keskiviikkona islantilaisen Valurin.

Jääkiekko: Miesten maajoukkuekausi käynnistyy tällä viikolla perinteisellä Helsingin EHT-turnauksella.

Käsipallo: Miesten EM-karsinnat käynnistyvät tällä viikolla. Suomi kohtaa keskiviikkona vieraissa Pohjois-Makedonian ja lauantaina kotiottelussa hallitsevan olympiavoittajan Tanskan.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta