Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
Blogi
04.11.2020 | Blogi

Jaana Laurila: Te vapaaehtoiset olette suomalaisen urheilun sydän ja mahdollistaja

700 miljoonaa euroa. Se on suomalaisissa urheiluseuroissa tehtävän vapaaehtoistyön taloudellinen arvo.

Vapaaehtoistyön todellinen arvo piilee kuitenkin kaikissa niissä ihmisissä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, valmentamaan, kuskaamaan, ohjaamaan liikennettä, leipomaan – auttamaan pyyteettömästi päivästä toiseen, jotta joku muu saisi mahdollisuuden harrastaa, kehittyä, kilpailla ja iloita urheilun parissa. Vapaaehtoiset ovat suomalaisen urheilun sydän ja mahdollistaja.

Suomen suurin kansanliike perustuu vapaaehtoisuuteen

Seuratoiminta on Suomen suurin kansanliike ja se perustuu vahvasti vapaaehtoisuuteen. Kaikkiaan yli 500 000 ihmistä tekee vapaaehtoistyötä urheiluseurassa yli 50 000 000 tunnin edestä vuosittain. Ilman näitä kaikkia ihmisiä liikuntaa ei tässä mittakaavassa Suomessa harrastettaisi eikä kilpa- ja huippu-urheilua olisi!

Minun liikunnallinen elämäntapani sai alkunsa Kauhajoelta. Kauhajoen Karhussa Ridanpään Tiina, Sompin Heikki ja Alavillamon Tapio valmensivat minua lentopallossa. Palomäen Jari vei meitä puolestaan pesäpalloturnauksiin ympäri Suomen. Muistan kuinka oma äitini istui muiden vanhempien ja talkoolaisten kanssa yleisurheilukentän portailla ottaen meille kisaajille juoksuaikoja. He mahdollistavat, että me saimme liikkua. Kiitos, että mahdollistitte meille lapsille ja nuorille liikunnallisia harrastuksia. Karhu oli minulle kuin toinen perhe! Seuratoiminnan yhteisöllisyys tuo sisältöä monen aikuisenkin elämään. Tänä päivänä meitä urheiluseuratoimintaan osallistuvia on jo 1,46 miljoonaa.

Muistitko kiittää?

Meillä kaikilla on varmasti mielessä se supertyyppi omasta urheiluseurasta. Se joka sai kaiken tapahtumaan, korjasi varusteet, tsemppasi, piirsi pelikirjan kuviot, kuskasi turvallisesti tai piti huolen kassasta. Nyt on aika kiittää juuri heitä.

Kiitä sinäkin vapaaehtoista seuratoimijaa tämän nimellä somessa tunnisteella #kiitosseuratoimija. Tunnisteella jaetuista julkisista somepostauksista valitsemme yhdessä OP:n kanssa 5.12. vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan, joka saa seuralleen 3000 euron stipendin. ​

 

Lue lisää #kiitosseuratoimija-kampanjasta: Kuka on urheiluseurasi supertyyppi? Kiitä häntä somessa!

Lähteet:
KIHU Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018

Jaana Tulla

johtaja

seura- ja jäsentoiminta, Suomisport, osaamisen kehittäminen

0400272116