Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.11.2020 | Huippu-urheilu

Urheilijavaliokunnan livestriimit: ajankohtaista keskustelua urheilijoilta urheilijoille

– Mielenkiintoisista vieraista ehdoton plussa! Kaikki jaksot olivat hyvin tehtyjä. Osa asioista oli hyvää kertausta, mutta kivasti tuli uuttakin tietoa ja herättelyä muun muassa oman brändin terävöittämiseen, Olympiakomitean tukiurheilija ja beach volley -ammattilainen Taru Lahti-Liukkonen summaa urheilijoille suunnattuja livestriimejä.

Urheilijavaliokunnan ideoimissa livestriimeissä keskityttiin kolmeen aiheeseen: urheilijan brändiin ja someen, vastuulliseen vaikuttamiseen sekä urheilijan talouteen ja bisnekseen. Urheilijavaliokunta kutsui jokaiseen jaksoon asiantuntijan avaamaan syvällisemmin kunkin striimin aihetta sekä urheilijavieraita, jotka jakoivat ja kertoivat omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan.

Avoimia Youtube-striimejä pääsi seuraamaan kuka vain, mutta kutsut lähetettiin erityisesti Olympiakomitean tukiurheilijoille ja urheiluakatemioiden sekä lajiliittojen urheilijoille. Striimien tavoitteena oli myös kertoa valiokunnan toiminnasta ja tuoda sitä lähemmäksi urheilijoita.

– Alkuperäisenä ajatuksenamme oli järjestää seminaari sekä workshopeja Olympiavalmennuskeskuksessa. Koronatilanteen myötä halusimme toteuttaa uudella tavalla koulutuksenomaisia tilaisuuksia ja päädyimme livestriimeihin. Näin jokaisella halukkaalla on mahdollisuus seurata tilaisuutta livenä tai omien aikataulujen mukaan katsoa tallennetta jälkikäteen, Olympiakomitean kisatiimin asiantuntija Miia Ruusinen kertoo.

Urheilijavaliokunta edustaa urheilijoiden näkemyksiä

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) tukee entistä vahvemmin kansallisten urheilijavaliokuntien toimintaa, jotta urheilijoiden ääni saadaan kuuluviin yhä paremmin. Juuri KOK:n myöntämän avustuksen ansiosta livestriimit pystyttiin järjestämään.

– Parasta koko projektissa oli se, että pystyimme antamaan jotain takaisin nykyisille ja tuleville huippu-urheilijoille. Palautteiden mukaan katsojat arvostivat rentoa ja innostavaa ilmapiiriä sekä sitä, että puhuimme urheilijalta urheilijalle. Livestriimien jatkoa kannattaa ehdottomasti pohtia, koska tästä näytti olevan oikeasti hyötyä urheilijoille, urheilijavaliokunnan puheenjohtaja Mika Poutala iloitsee.

Urheilijavaliokunnan tehtävänä on edustaa urheilijoiden näkemyksiä ja tuoda urheilijoiden ääni kuuluviin Suomen Olympiakomiteassa. Tehtäviin kuuluu myös aktiivinen vaikuttaminen aloitteisiin ja projekteihin, jotka tukevat ja turvaavat puhdasta urheilua, urheilijan oikeuksien ja etujen edustaminen, yhteydenpito KOK:n urheilijakomissioon ja vastata KOK:n tasa-arvosuositusten eteenpäin viemisestä Suomessa.

Livestriimien tallenteet Olympic Team Finlandin Youtube-kanavalla:

  • Urheilijan brändi ja some haltuun (aukeaa Youtubessa)
    Asiantuntijana Mikko Ronkainen, vieraina lumilautailija Eero Ettala, jääkiekkoilija Annina Rajahuhta sekä karateka Titta Keinänen.
  • Urheilijat vastuullisina vaikuttajina (aukeaa Youtubessa)
    Asiantuntijana Ihmisoikeusliiton Mina Mojtahedi, vieraina KOK:n jäsen Emma Terho sekä jalkapalloilija Riku Riski.
  • Urheilijan talous ja bisnes (aukeaa Youtubessa)
    Asiantuntijana Jyrki Louhi, vieraina yhdistetyn urheilija Ilkka Herola sekä entinen alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne.

 

Lue lisää Olympiakomitean urheilijavaliokunnasta täältä (aukeaa uuteen ikkunaan)