Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.12.2020 | Olympiakomitea

Vuoden 2020 Suomen Aktiivisin Työpaikka -ehdokkaat esittelyssä

Suomen Olympiakomitean asiantuntijoiden valitsemille ehdokkaille on SAT-kartoituksen perusteella yhteistä pitkäjänteinen ja hyvin suunniteltu liikunnan ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen sekä uudenlaiset ja innovatiiviset ratkaisut henkilöstön liikunnan lisäämisessä.

Katso ehdokkaiden esittelyvideo Yle Areenasta. 

Oy LM Ericsson Ab

Ericssonilla on pitkä historia henkilöstön liikuttamisessa, ja yritys on tehnyt asian eteen pitkäjänteistä kehitystyötä. Erityisenä vahvuutena on pitkälle viety ja aktiivinen yhteistyö työterveyshuollon kanssa. Ericssonilla henkilöstön liikuttaminen on aidosti osa yrityskulttuuria. Yhtiöllä on tarjota poikkeuksellisen laaja, rohkean erilainen ja moniulotteinen kokonaisuus liikkeen lisäämiseksi sekä työssä että vapaa-ajalla.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki on tehnyt uraauurtavaa työtä henkilöstönsä liikuttamiseksi. Henkilöstöliikunnan toteutus on suunnitelmallista ja hyvin koordinoitua, ja siihen on varattu kiitettävästi aika- ja henkilöstöresursseja. Toiminnassa hyödynnetään palveluita ja asiantuntemusta yli yksikkö- ja organisaatiorajojen. Kohdentamisessa ja seurannassa hyödynnetään esimerkillisesti dataa.

 

Savon Media

Savon Mediassa on vuosina 2019-2020 toteutettu henkilöstön kokonaisvaltaista hyvinvointia kehittävä HEVI-hanke yhteistyössä paikallisen liikunnan aluejärjestön Pohjois-Savon liikunnan kanssa. Erityisenä kehityskohteena on ollut arjen aktiivisuuden edistäminen ja säännönmukaisen taukoliikunnan mahdollistaminen. Kokonaisvaltaisessa toiminnassa työhyvinvointisuunnitelmaan ja toimenpiteisiin ovat liikunnan lisäksi liittyneet myös ravitsemus, uni sekä palautuminen.

Teksti: Urheilugaala.fi

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi Olympiakomitean asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa.

Yli 50 % kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. Parhaiten menestyneet yritykset kisailevat Suomen Aktiivisin Työpaikka -tittelistä vuosittain Urheilugaalassa. Lisätietoja https://suomenaktiivisintyopaikka.fi/