Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.12.2020 | Olympiakomitea

Suomalainen urheilu ansaitsee Unonsa ja euronsa: Urheilugaala ja Olympiarahasto yhteistyöhön

Kun jotakin on vähän, sen arvo nousee. Poikkeusvuoden aikana näin on käynyt myös urheilulle. Kisoja on voitu järjestää vain vähän, mutta urheilun nälkä on kenties kovempi kuin koskaan. Urheilugaalassa 14.1.2021 juhlitaan suomalaista urheilua. Gaalan uutena teemana on Olympiarahasto, johon kerätään lahjoituksia illan aikana.

Gaalan järjestäjille tärkeintä on, että urheilijat ja heidän taustavoimansa saavat arvostusta ja tukea juuri nyt, kun he sitä eniten tarvitsevat.

– Takana on erikoinen urheiluvuosi, mutta urheilu on ikuista. Urheilugaala kokee Olympiarahaston erittäin tärkeäksi urheilun tulevaisuuden kannalta. Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa Olympiarahaston menestystä ja siten olla mukana luomassa mahdollisuuksia suomalaisille urheilijoille. Toivon, että mahdollisimman moni suomalainen tarttuu tilaisuuteen tukea urheilua, ja että viimeistään gaala-iltana saamme liikkeelle ison joukon ihmisiä. Näin osoitamme yhdessä parhainta arvostusta suomalaiselle urheilulle ja sen tulevaisuuden tekijöille, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Samaa korostaa Olympiarahaston johtaja Jaakko Sippola:

– On helppo taputella selkään, kun menestys on jo saavutettu. Enemmän tarvitaan rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, kun pitäisi lyödä lanttia likoon tulevaisuuden voittajien puolesta. Olympiarahasto tulee mittaamaan, ovatko suomalaiset valmiita paitsi juhlimaan menestystä, myös kantamaan vastuuta tulevaisuuden urheilumenestyksestä.

Olympiarahastosta urheilun pitkäjänteinen tukija

Olympiarahasto on Suomen Olympiakomitean käynnistämä ja valtion tukema hanke, jonka tavoite on koota 40 miljoonan euron peruspääoma suomalaisen urheilun tukemiseen. Summasta puolet kerätään yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtion vastinraha kattaa toiset 20 miljoonaa.

Yliopistojen ja lastensairaalan varainhankinnasta tuttua rahoitusmallia hyödynnetään nyt ensi kertaa urheilun saralla. Tavoitteena on rakentaa urheilulle Kulttuurirahaston kaltainen tukija, joka parantaa pysyvästi alan rahoitusta ja toimintaedellytyksiä.

–82 vuotta sitten 170 000 suomalaista osallistui ovelta ovelle -kansalaiskeräykseen, jonka tuloksena kertyi 2,7 miljoonaa markkaa. Syntyi Kulttuurirahasto, jonka arvo tänään on n. 1,6 miljardia euroa. Kulttuurilla on Suomessa vahva itseisarvo. Nyt on aika näyttää, että osaamme arvostaa ja tukea myös suomalaista urheilua, Sippola haastaa.

Lisätietoja:

Olympiarahasto
Jaakko Sippola, Olympiarahaston varainhankinnasta vastaava johtaja
puh. 050 577 5520

Urheilugaala
Riia Martinoja, Urheilugaalan pääsihteeri
puh. 040 5551597