Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.12.2020 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus 52/2020: Nuoret Leijonat aloittanut MM-urakkansa kahdella voitolla

Jouluviikko oli lähes urheiluvapaata aikaa kansainvälisillä kilpakentillä, mutta Kanadassa käynnistynyt jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus saa uudenvuoden molemmin puolin seuraa, kun talvilajien maailmancup-klassikot käynnistyvät Keski-Euroopassa.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä (Huippu-urheilun uutiset)! 

Talviolympialajit

Alppihiihto: Naisten maailmancupia lasketaan alkuviikolla Itävallan Semmeringissä. Ohjelmassa on suurpujottelu ja pujottelu.

Maastohiihto: Tour de Ski -kiertue käynnistyy Sveitsin Val Müstairista uudenvuodenpäivänä. Ohjelmassa on vapaan sprintit, perinteisen yhteislähdöt ja vapaan takaa-ajot.

Mäkihyppy: Perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko käynnistyy alkuviikolla Oberstdorfista. Viikon loppuun mennessä on ehditty hypätä myös Garmisch-Partenkirchenissä ja Innsbruckissa. Yksikään suomalainen ei yltänyt toiselle kierrokselle continental cupissa Engelbergissä sunnuntaina. Toinen kilpailu hypätään vielä maanantaina.

Joukkuepelit

Jääkiekko: Nuoret Leijonat on aloittanut alle 20-vuotiaiden MM-urakkansa Kanadassa kahdella voitolla. Joulupäivänä kaatui Saksa 5-3 ja sunnuntaina Sveitsi 4-1. Keskiviikkona vastassa on Slovakia, ja välittömästi vuoden vaihduttua perjantain puolella Kanada ennen viikonloppuna käynnistyviä pudotuspelejä.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin. Korona-aikana katsauksia saattaa tulla harvemmin, koska kansainvälinen kilpailu käy vajailla tehoilla.

Lue lisää aiheesta