Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.01.2021 | Seuratoiminta

Innovatiiviset ratkaisut seuratoiminnan keskiössä: Uudet ja vastuulliset toimintamallit siivittivät Pickala Golfin läpi poikkeuksellisen ajan

Pickala Golf Club ry on on ehdolla vuoden 2020 urheiluseuraksi Urheilugaalassa. Seuran innovatiiviset toimintatavat näyttäytyivät vuonna 2020 erityisesti Pickala Golfin proaktiivisen toiminnan kautta. Yhteisöstä on haluttu pitää huolta sekä ylläpitää pelaamisen mahdollisuuksia myös läpi haastavan korona-ajan.

Pickala Golfin palvelupaus Sincerely Yours tarkoittaa seuralle välittämistä monin eri tavoin. Seuran jäsenille halutaan tarjota niin kokonaisvaltaista hyvinvointia kuin loistavia golfkokemuksia. Innovatiivisilla toimintatavoillaan seura haluaa näyttää esimerkkiä ja auttaa koko toimialan kehitystä. Tällaisia luovia ja nopeita ratkaisuja seura teki toiminnassaan välittömästi keväällä korona-ajan alussa.

– Keskeinen tavoitteemme oli mahdollistaa pelaaminen läpi poikkeusajan. Kokeilukulttuuri ei varsinaisesti ole ollut osa lajiamme, joten toki alkuun toiminnan muutokset herättivät jonkin verran kysymyksiä muun muassa pelaajien toimesta. Positiivista palautetta järjestelyistämme aloimme kuitenkin saada varsin nopeasti sekä pelaajilta että lajilta kokonaisvaltaisestikin. Seurasimme hallituksen linjauksia aktiivisesti ja loimme turvallisuusohjeita tältä pohjalta, kertoo Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Toiminnan jatkumisen mahdollistamiseksi seura pienensi lähtöryhmiään korona-ajan alussa kahteen pelaajaan ja ryhtyi hyödyntämään entistä enemmän digitaalisia alustoja toiminnassaan. Esimerkiksi pelikierrokselle ilmoittautuminen siirrettiin NexGolf-mobiilisovelluksen tai chat-palvelun kautta tapahtuvaksi. Yhteisölleen Pickala Golf on halunnut viestiä aktiivisesti, jotta tietoisuus toiminnasta ja sen muutoksista tavoittaa jokaisen jäsenen.

– Pickala Golfin toiminnan kannalta on ensisijaista nostaa esiin seuran toiminnan laatu ja esimerkillisyys. Seuran kehittämät korona-ajan ratkaisut voidaan nähdä kestävinä koko lajin ja harrastamisen piirissä myös tulevaisuudessa, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja. 

Pelkosen mukaan poikkeuksellista tilannetta oli tärkeää lähestyä ensisijaisesti vastuullisuuden kautta.

– Uudet toimintamallimme ovat esimerkiksi edesauttaneet entistä paremman pelaajakokemuksen luomisessa. Uskon, että tällaiset havainnot lisäävät rohkeutta kehittää toimintaa lajin sisällä myös tulevaisuudessa, hän toteaa.

Toimintatavan muutokset mahdollistivat sen, että Pickala Golf sai pidettyä kentät auki läpi vuoden 2020. Seuran omat pelaajat pelasivat peräti 70% enemmän kierroksia kuin edeltävänä vuonna ja samalla seura onnistui kasvattamaan pelaajamääriään kokonaisvaltaisesti – pelaajamäärä kasvoi aiemmasta vuoden 2019 Suomen ennätyskierrosmäärästä lähes puolella.

– Olimmehan me alkuun yllättyneitä siitä, kuinka paljon positiivisia vaikutuksia saimmekaan aikaan. Ehdokkuus vuoden 2020 urheiluseuraksi on jotakin sellaista, josta emme olisi edes uskaltaneet haaveilla. Seurallemme tämä on todella hieno asia, Pelkonen kiittelee.

Kuva: Urheilugaala