Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.01.2021 | Seuratoiminta

Innovatiiviset ratkaisut seuratoiminnan keskiössä: ”Digitaaliset alustat tulevat varmasti olemaan osa toimintaamme myös jatkossa”

Puijon Pesis on ehdokkaana Vuoden urheiluseuraksi 2020. Kuopiolaiselle urheiluseuralle pesäpallo näyttäytyy kaikille yhteisenä lajina. Seura näkee tärkeäksi avoimen, yhdenvertaisen ja liikunnallisen ympäristön tarjoamisen. Toimintaa seura järjestää kaiken ikäisille usealla eri tasolla.

Puijon Pesis haluaa tarjota harrastamisen mahdollisuuden jokaiselle. Tavoitteen myötä seura on luonut muun muassa höntsä- ja perhepesiksen sekä pesisliikkarin ja palloilukerhon.

– Höntsäpesiksestä on muodostunut suosittu osa toimintaamme. Se on ollut jo pitkään varsin pidetty ja toivottu. Höntsäpesiksen kautta olemme saaneet alueellista medianäkyvyyttä ja onnistuneet liikuttamaan kaiken ikäisiä pelaajia – aina 14-vuotiaista 72-vuotiaisiin, taustoittaa Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Uusia toimintamalleja kehittäessään Puijon Pesis haluaa nojautua vahvasti omiin arvoihinsa. Vastuullisuus ja yhdenvertaisuus ovat teemoja, joiden seura haluaa näkyvän toiminnassaan. Kolmena vuonna toteutettu PuPe Vastuu -hyväntekeväisyysottelu on kerännyt varoja muun muassa vähävaraisten tai muita vaikeuksia kohdanneiden lapsiperheiden harrastamisen tukemiseksi. Seura on järjestänyt myös ensimmäisen pesäpallon pride-teemaisen ottelun vuonna 2019.

Seuran innovatiiviset ratkaisut ovat ylläpitäneet pesäpallon harrastamista myös läpi korona-ajan. Korttelipesis-konseptiaan seura järjesti kaupungissa kaiken kaikkiaan 18 kentällä tarjoten mahdollisuuden tutustua pesäpalloon. Kesällä taas pesäpallokoulujaan seura hajautti useille eri kentille, jotta osallistuminen mahdollistuisi matalalla kynnyksellä ja turvallisuusohjeet huomioiden.

Korona-ajan myötä Puijon Pesis kehitti edelleen sosiaalisessa mediassa ja verkossa toimivaa Treenipankkiaan. Ohje- ja inspiraatiovideoita itsenäiselle harjoittelulle ja liikkumiselle on luokiteltu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille sopiviksi.

– Digitaaliset alustat tulevat varmasti olemaan osa toimintaamme myös jatkossa. Olemme suunnitelleet ja pilotoineet uusia käyttömahdollisuuksia, jotta harrastaminen ja liikkuminen saisi yhä monipuolisempia muotoja, Eskelinen kertoo.

Myös seuran kekseliäät toimet viestinnässä ja YouTuben hyödyntämisessä ovat Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alajan mukaan maininnan arvoisia. Puijon Pesiksen ja tubettaja Eeddspeaksin yhdessä toteuttama Pesäpallohaaste-video on saavuttanut jo 40 tuhatta katselukertaa YouTubessa.

Seuran rohkea ote uusien kehityssuuntien luomiseen on mahdollistanut vuosien varrella entistä ammattimaisemman otteen toiminnasta ylläpitäen samalla lämminhenkistä ilmapiiriä seuratoiminnassa. Uusien – seuran mukaan savolaiseen malliin juonikkaiden – tapojen etsiminen ja usko onnistumisiin on merkittävä toimintaa ohjaava motiivi koko pesäpallolajin ja liikkumisen edistämiseksi.

Kuva: Urheilugaala