Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.01.2021 | Olympiakomitea

Urheilugaalassa palkittiin vuoden 2020 parhaat

Vaikka edeltävä urheiluvuosi voidaan nähdä historiallisesti poikkeavana, juhlistettiin Suomen Urheilugaalassa myös tämän haastavan ajan selättänyttä urheiluvuotta. Urheilugaalassa palkittiin vuoden 2020 menestyjiä niin urheilun kuin liikunnankin kentiltä Uno-pokaalein.  

Urheilutoimittajien äänestyksessä vuoden urheilijaksi valittiin Saksan Bundesliigassa Bayer Leverkusenia edustava Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecký. Kiitoksissaan Hradecký nosti esiin kannustavan ja opettavaisen ympäristönsä. Esiin nousivat myös poikkeuksellisen urheiluvuoden haasteet. 

– Tällä hetkellä menee onneksi hyvin. En malta odottaa, miten tarina tulee jatkumaan vuonna 2021, totesi hymyileväinen Hradecký. 

Vuoden joukkueen palkinnon pokkasi toista vuotta peräkkäin miesten jalkapallon A-maajoukkue Huuhkajat. Jalkapallon maajoukkueen valmentaja Markku Kanerva valittiin puolestaan vuoden valmentajaksi kolmatta kertaa peräkkäin. 

Nuorena urheilijana palkittiin menestystä ja potentiaalia osoittanut Silja Kosonen. Urheilun taustavoiman palkinnon kotiutti pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.  

Vuoden urheiluseurana palkittiin Tampereen Pyrintö 

Vuoden urheiluseurana palkittiin Tampereen Pyrintö. Korona-aika on vaatinut urheiluseuroilta sopeutumista ja innovatiivisia toimia. Tampereen Pyrinnön kekseliäät toimet ovat mahdollistaneet harrastustoiminnan ja liikkumisen jatkumisen silloinkin, kun ryhmissä tapaaminen ei rajoitusten puitteissa ollut mahdollista.  

Suomen aktiivisimpana työpaikkana Uno-palkinnon liikunnan edistämisestä sai Helsingin kaupunki. 

 

  •  Urheilugaalassa kerättiin rahaa ikuiseen Olympiarahastoon. Tuotoilla rahoitetaan kotimaista huippu-urheilua ja varmistetaan yhdessä, että Suomi pysyy jatkossakin urheilun maailmankartalla. Urheilugaalan uusi kumppani Taaleri toimii Olympiarahaston varainhoitajana. Lahjoituksia voi tehdä 10 eurolla tekstiviestitse numeroon 16499. Suurempi lahjoitus on mahdollista käydä tekemässä osoitteessa olympiarahasto.fi.  
  •  Katso kaikki palkitut ja gaalan tunnelmat Urheilugaalan sivuilta.  

Kuva: Urheilugaala / Petri Saarelainen