Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.01.2021 | Seuratoiminta

Johtamisen erikoisammattitutkinto käynnistyy keväällä

Urheilujohtamiseen painottuva erikoisammattitutkinto (JET) on suunniteltu vastaamaan jatkuvasti kasvavan ja kehittyvän alan tarpeita. Koulutus toteutetaan 2021–2022 yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammattitutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 osp. Koulutusohjelman kohderyhmänä ovat seura- ja urheiluakatemiatoiminnan johtotehtävissä toimivat henkilöt. Koulutuksen tavoitteena on kehittää systemaattisesti johtamista sekä johtamisen tapaa läpi opintopolun. Opinnoissaan opiskelija pystyy valitsemaan sellaisia tutkinnon osia, joiden kokee tukevan omia tarpeitaan urheilujohtajan roolissaan.

Kuortaneen Urheiluopistolla toteutettava tutkinto on tarkoitettu edistämään erityisesti kilpa- ja huippu-urheiluun keskittyvien seura- ja akatemiajohtajien osaamista. Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtajan Jaana Laurilan mukaan osaamisen kehittäminen urheiluseuroissa on tärkeää, sillä toimintaympäristö on moninainen ja muutokset ovat osa arkipäivää. Koulutusohjelma mahdollistaa sen, että kentän toiveisiin kyetään jatkossa vastaamaan entistä paremmin.

– Olympiakomitean yksi keskeinen tavoite on, että seuratoiminnan johtaminen vahvistuu ja sen laatu paranee. Haluamme edistää urheiluseurajohtajien ja -toimijoiden osaamista, kasvattaa seuratoiminnan tiedolla johtamista sekä dataan perustuvaa päätöksentekoa. Lisäksi työnantajaosaamisen, verkoston ja vapaaehtoisten johtamisen huomioiminen ja kehittäminen ovat tällä hetkellä tärkeässä roolissa. Haluamme osaltamme olla myös lisäämässä alan arvostusta ja sitä upeaa innostusta ja intohimoa, mitä liikunta ja urheilu tarjoavat, kertoo Laurila.

Haku koulutusohjelmaan avoinna 15.2. saakka

Haku koulutusohjelmaan on avattu: hakulomakkeita on mahdollista lähettää 15.2. saakka. Olympiakomitea ja Kuortaneen Urheiluopisto rekrytoivat yhdessä koulutukseen valittavat johtajaopiskelijat. Koulutuksen koordinoinnista vastaavat liikunnan, urheilun ja johtamisen asiantuntija Jukka Pekkala sekä Kuortaneen Urheiluopiston koulutuspäällikkö Jorma Lilli.

Kuva koulutuksen suunnittelupäivästä Kuortaneen Urheiluopistolta. Kuvassa: (vas.) Tapio Korjus, Jukka Pekkala, Jorma Lilli ja Jaana Laurila.