Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.01.2021 | Olympiakomitea

Kansainvälisen Olympiakomitean markkinointijohtaja Timo Lumme: ”Kestävien toimenpiteiden edistäminen vaatii yhteistyötä”

SMASH Lahti 2021 tapahtuman puheenvuorojen keskiössä näyttäytyivät erityisesti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat urheilun kentällä. Kansainvälisen Olympiakomitean markkinointijohtaja Timo Lumme nosti tilaisuuden puheenvuorossaan esiin kestävien ja vastuullisten toimintamallien olevan avainasemassa tulevaisuuden kisajärjestelyissä.

Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) Olympic Agenda 2020 -toimintasuunnitelman tavoitteena on vähentää kilpailujen järjestämisen kuluja ja järjestää näin yhä taloudellisemmat, ympäristöystävällisemmät sekä sosiaalisesti kestävämmät olympialaiset.

– Olympic Agenda 2020 -toimintamallin mukaan vastuullisuustoimissa entistä tärkeämmässä roolissa on proaktiivinen toiminta. Vastuullisuus otetaan huomioon olympialaisten suunnittelussa ja järjestämisessä jokaisella osa-alueella, Lumme avasi.

Lumme korosti, että vaikka merkittäviä muutoksia onkin vuosien varrella onnistuttu saamaan aikaan, on myös paljon tehtävää jäljellä.

– Kestävien toimenpiteiden edistäminen vaatii yhteistyötä. Olympialiikkeen keskiössä ovat niin tasa-arvo kuin kestävä kehityskin. Näiden teemojen parissa työskentelemme aktiivisesti KOK:n ja olympialaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyön avulla pystymme kehittämään uusia innovaatioita kestävän kehityksen edistämiseksi. Olympialaisten kaltaisissa urheilutapahtumissa nämä toimenpiteet saavat maailmanlaajuista näkyvyyttä ja edistävät näitä teemoja positiivisella tavalla, hän jatkoi.

Vastuullisuusohjelma viitoittaa myös kisavalmistautumista

Suomen Olympiakomitean vastuullisuusohjelman keskeisenä tavoitteena on edistää koko urheiluyhteisön vastuullista liikuntaa ja urheilua. Vastuullisuusohjelman avulla halutaan kehittää urheilun ja harrastustoiminnan hyvää hallintoa, turvallista toimintaympäristöä, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, ympäristöön ja ilmastoon liittyviä teemoja sekä antidopingohjelmaa

Tänä vuonna vastuullisuus näyttäytyy myös vahvasti Suomen olympiajoukkueen matkalla kohti Tokion Olympialaisia ja Paralympialaisia. Jo kilpailuihin valmistauduttaessa huomio halutaan kohdentaa vastuullisuuden teemoihin – erityisesti turvalliseen toimintaympäristöön ja ympäristöasioihin.

Suomalaisen huippu-urheilun tavoitteena on toimia vastuullisuuden suunnannäyttäjänä. Avoin, läpinäkyvä ja osallistava toiminta näyttäytyvät toiminnan peruspilareina.

– Tokion kisojen osalta olemme tarkastelleet vastuullisuuden teemoja systemaattisesti eri osa-alueilta. Tältä pohjalta olemme tehneet jo ensimmäisiä toimia vastuullisuuden edistämiseksi, mutta näiden rinnalle tulemme tulevaisuudessa kehittämään myös uusia toimenpiteitä, taustoittaa Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Karoliina Ketola.

  •  Olympiakomitean vastuullisuusohjelmasta lisää täältä.

Lue lisää aiheesta