Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.02.2021 | Olympiakomitea

Olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi 80 vuotta

Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi täyttää 4. helmikuuta 80 vuotta.

”Kulta-Kalle” Kangasniemi kuuluu niihin harvoihin suomalaisurheilijoihin, joka on saavuttanut urallaan olympiavoiton, maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden. Hän voitti painonnoston sarjassa 90 kg Suomen ainoan kultamitalin Méxicon olympiakisoissa 1968. Seuraavana vuonna Kangasniemi saavutti MM- ja EM-kullan Varsovassa, ja vuonna 1970 hän uusi vielä EM-tittelinsä. Hän teki yhteensä 17 maailmanennätystä eri nostomuodoissa parantaen sarjansa yhteistulos-ME:tä viisi kertaa.

Kangasniemi valittiin Vuoden urheilijaksi sekä 1968 että 1969. Hänelle myönnettiin opetusministeriön Pro Urheilu -tunnustuspalkinto 2002, ja vuonna 2012 hänet nimettiin Suomen Urheilun Hall of Fameen.

Kuva: Urheilumuseo

Tutustu suomalaisiin olympiavoittajiin täällä (aukeaa uuteen ikkunaan)